incercati un Espresso Martini

Alegerea de a comanda un espresso martini la micul dejun, la cină sau la happy hour — cocktail-ul It al momentului, care deranjează ospătarii de pretutindeni — este motivată doar de dorința de plăcere. Cele mai bune două băuturi și medicamente legale care modifică starea de spirit sunt combinate într-un întreg, dulci și satisfăcător. Este o modalitate bună de a te da jos din pat. Are un efect euforic. Are și o aromă dulce. Serios, ce nu-i place?

Un dezavantaj major al Espresso Martini este că sunt al naibii de buni: este fantastic să bei cafea și este și mai bine să bei vodcă și un pahar de martini.

Următoarea rețetă de martini poate fi folosită pentru a face o singură băutură sau poate fi mărită pentru a servi o mulțime. Este ideal pentru a face o mare impresie prietenilor tăi și pentru a demonstra că ai cea mai bună petrecere de Crăciun vreodată. A face în vrac este la fel de ușor ca să combinați toate ingredientele într-un recipient mare cu gheață și apoi să-l turnați printr-o strecurătoare sau sită înainte de servire.

Ingrediente:

Vodcă

putin mai putin de 2 lingurite de sos caramel cu hamsii, asezonat cu putina sare

75 de mililitri este egal cu o doză de espresso (sau, de dragul confortului, Nescafé).

Tia Maria rece ca gheata

Pașii simpli către o mahmureală răcoritoare

Când ați terminat de turnat espresso-ul fierbinte în ceașcă, adăugați ușor sosul de caramel și amestecați-l până se topește complet.

După ce amestecul de espresso a avut timp să se răcească, turnați-l peste gheața din shakerul de cocktail și apoi adăugați cincizeci de mililitri de Tia Maria și o sută de mililitri de vodcă. Agită bine.