Importanța sării de mare

Sarea de mare a fost o marfă prețioasă de secole. Este foarte benefic în reglarea organismului și în furnizarea anumitor nutrienți și îmbunătățește aroma gătitului nostru! Deci, care sunt unele dintre avantajele incredibile ale sării de mare? Iată câteva dintre cele mai esențiale.

Mentine hidratarea

Spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, sarea de mare face minuni pentru menținerea nivelului de hidratare al organismului. Numărul de nutrienți din sarea de mare ne potolește setea pentru mai mult timp și ne ajută să păstrăm lichide. Cu toate acestea, sarea de masă ne deshidratează și ne epuizează corpul cu minerale importante.

Retenție de fluide

Unii oameni cred că consumul de sare cauzează balonare sau retenție de apă, iar acest lucru este adevărat atunci când mănânci sare albă de masă și sare rafinată care se găsește în alimentele procesate. Dar sarea de mare reală are efectul opus datorită raportului său echilibrat de minerale, în special potasiu și sodiu, care ajută la eliberarea apei captate. Sursa de minerale

Sarea de mare pură conține 84 de oligominerale care ne întăresc corpul. Datorită monoculturii și practicilor agricole slabe, solul nostru s-a epuizat din aceste minerale vitale și nu mai furnizează nutrienții alimentelor noastre așa cum o făcea cândva. Dar ne putem umple corpul cu aceste minerale ușor de absorbit, suplimentând sare de masă cu sare de mare.

Îmbunătățește digestia

Sarea de mare este necesară pentru digestie. Aroma activează amilaza salivară, o enzimă care ajută la descompunerea carbohidraților din saliva. Sarea de mare este, de asemenea, importantă în producerea acidului clorhidric, care este eliberat în stomac pentru a ajuta la descompunerea alimentelor. Majoritatea oamenilor nu au acid clorhidric, ceea ce poate duce la o varietate de dificultăți digestive, cum ar fi balonare, gaze, arsuri la stomac și indigestie.