Iată un alt motiv pentru care rezolvarea puzzle-urilor Sudoku este grozavă

Iată un alt motiv pentru care rezolvarea puzzle-urilor Sudoku este grozavă Iată un alt motiv pentru care rezolvarea puzzle-urilor Sudoku este grozavă

Pentru a ucide timpul, unii oameni derulează prin fluxurile lor de pe rețelele de socializare, care ajung să se desfășoare ore și ore fără știrea lor, în timp ce alții răspund la Sudoku sau la cuvinte încrucișate.

Nu știu dacă ați observat, dar se pare că există mai mulți oameni în vârstă care răspund la aceste lucruri decât cei mai tineri, ceea ce ar putea fi de fapt bun pentru ei, deoarece este benefic pentru sănătatea creierului lor, spune un studiu

Studiu

Un studiu, publicat în International Journal of Geriatric Psychiatry, ar fi putut dezvălui secretul unor minți mai clare.

Cercetătorii au analizat date de la puțin peste 19.000 de persoane din programul PROTECT pentru a verifica cât de frecvent răspund la jocuri precum Sudoku și cuvinte încrucișate. Mai exact, au examinat copiii de la 50 la 93 de ani și au fost chestionați în fiecare an. Ele măsoară memoria, raționamentul și atenția participanților printr-o serie de teste.

Constatări

Au descoperit că cei peste 50 de ani care se angajează în mai multe puzzle-uri tind să aibă creiere mai sănătoase, care funcționează mai bine decât cei care nu. Anne Corbett, cercetătorul principal, a concluzionat că cu cât o persoană răspunde mai mult la aceste jocuri, cu atât performanța lor este mai clară în sarcini. Mai exact, acest lucru a fost evident prin acuratețea și viteza lor în testele cognitive.

Ceea ce este uimitor a fost că cei care fac sudoku și puzzle-uri au funcții ale creierului care erau identice cu cei cu 10 ani mai tineri decât ei, au arătat testele. Pentru testele de memorie pe termen scurt, cei care au răspuns la acest tip de joc aveau o funcție a creierului ca cea a persoanelor cu opt ani mai tineri.

Deși pare că Sudoku și cuvintele încrucișate sunt de mare ajutor pentru sănătatea creierului nostru, cercetătorii nu vor spune că acestea reduc riscul dezvoltării demenței mai târziu, a clarificat expertul. Cu toate acestea, studiul este o reiterare a cercetărilor anterioare că utilizarea regulată și constantă a puzzle-urilor ajută la menținerea funcției creierului mai mult timp.

Alte beneficii ale puzzle-urilor

După cum sa menționat, Sudoku și cuvintele încrucișate nu vă ajută doar creierul să devină mai clar, ci și alte beneficii. Deoarece acest tip de joc implică concentrare, veți fi investit în a răspunde la ele, ceea ce înseamnă că accentul dvs. rămâne pe ceea ce faceți singur, mai degrabă decât să vă gândiți la problemele dvs. Chiar și doar pentru o perioadă scurtă de timp, a vă lua în minte problemele vă poate ajuta foarte mult.

Cine dintre noi citește dicționarul doar pentru că? Poate doar câteva, dar datorită cuvintelor încrucișate, puteți învăța cuvinte noi într-un mod distractiv. Este un mod minunat de a-ți crește vocabularul și poți apela oricând la dicționar pentru a verifica semnificația.

Puteți câștiga prieteni și prin puzzle-uri. Cum? Există alții care iubesc și cuvintele încrucișate sau Sudokus, cu care puteți crea o conexiune. În plus, aceste jocuri sunt, de obicei, creier și dacă te-ai trezit frustrat de un joc aparent imposibil de răspuns, merită să ai pe cineva care să ceară ajutor.