Hidroizolarea cladirii – metoda eficienta de a scapa definitiv de igrasie si de mucegai

hidroizolatii hidroizolatii

Lucrarile de hidroizolatii sunt cu adevarat necesare si garanteaza o viata lunga, cu putine renovari, pentru toate cladirile in care sunt utilizate.

Materialele de calitate folosite pentru hidroizolatii sunt cu adevarat importante, la fel ca priceperea mainii de lucru. Pentru un rezultat remarcabil, trebuie sa apelam la experti in care sa avem deplina incredere.

Ce este si ce presupune o lucrare de hidroizolare?

O astfel de lucrare presupune aplicarea unui material special pe peretii, podelele sau pe acoperisurile cladirilor. Acesata se realizeaza pentru a preveni deteriorarea peretilor sub actiunea apei absorbite din atmosfera, in special acoperisurile si peretii cladirilor.

Acoperirea constructiilor cu materiale rezistente la apa protejeaza cladirile de probleme frecvent intalnite, precum igrasia, mucegaiul, craparea peretilor etc.

Ce zone din interior pot fi hidroizolate?

Este recomandata hidroizolarea tuturor zonelor din interiorul unei case, pentru a fi protejate de umiditate prin aplicarea unor membrane bituminoase ce previn actiunea apei pe materialele din care este construita cladirea.

Poti apela la hidroizolatii pentru bai, pivnite, terase, peretii si chiar pentru podeaua unei incaperi.

3 pasi de urmat inainte de a hidroizola o cladire

- intelegerea surselor de apa care actioneaza asupra cladirii respective;

- proiectarea unor solutii prin care acestea sa fie stopate;

- realizarea unui plan de hidroizolare a constructiei.

Cel mai utilizat material pentru hidroizolatii este membrana bituminoasa. In functie de cazuri si de decizia echipei care se ocupa de reparatii, se poate folosi si membrane PVC sau din silicon.

De-a lungul ultimilor 20 de ani, domeniul constructiilor a evoluat semnificativ, prin imbunatariea calitatii cimentului folosit, astfel incat acesta sa fie prin intreaga lui componenta rezistent la apa.

Desi imbunatatirile in acest sens au fost numeroase, pentru majoritatea cladirilor deja construite solutia este hidroizolarea, ceea ce inseamna aplicarea unui material special pe ceea ce este deja construit. Acesta functioneaza ca un invelis protector care nu mai permite apei si umiditatii sa patrunda.

Prin folosirea acestei proceduri sunt remediate problemele precum igrasia si mucegaiul, probleme persistente in toate cladirile care nu au fost hidroizolate si in a caror construire nu s-a folosit un material hidroizolant.

Primii pasi ai realizarii unei lucrari de hidroizolare

Este recomandat ca lucrarile de hidroizolare sa fie efectuate de o firma specializata. Acestea nu sunt atat de simple precum zugravitul, ele necesita, inainte de toate, realizarea unui deviz, in urma caruia se vor stabili metodele de curatare si de reparare a constructiei cu probleme, dar si care este cel mai potrivit material hidroizolant ce se va aplica.

Cladirile care necesita hidroizlare

Este necesara hidoizolarea cladirilor in care vedem mucegai, in care vopseaua se cojeste, peretii sunt crapati, iar mirosul neplacut este unul persistent.

Cat dureaza o lucrare de hidroizolare a locuintei si cine o poate realiza?

Acest lucru depinde de cat de afectata este locuinta si de dimensiunile acesteia. In functie de aceste aspecte, o lucrare poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani.

Acest procedeu eficient rezolva toate problemele ce tin de igrasie sau de crapaturi ale peretilor.

Milucon.ro este o firma specializata in hidroizolatii, care foloseste materiale chimice prin care bacteriile nocive sunt distruse, iar patrunderea apei si a umiditatii in constructia cladirilor este stopata.