Hemoragia - cand este un motiv de ingrijorare

Cu sau fara pandemie, serviciile medicale au fost dintotdeauna sprasolicitate.

Cei mai multi dintre noi suntem timorati atunci cand vine vorba sa apelam la medici, astfel ca adesea, calmarea temporara a unor simptome ne face sa ne abatem tot mai mult de la ideea de a lua legatura cu un specialist pentru un diagnostic si un tratament de masura.

Totusi, o rana grava sau hemoragia unei zone pe termen lung nu trebuie neglijata, acest lucru ducand chiar si la decesul persoanei.

In general, hemoragia se instaleaza atunci cand avem de-a face cu o afectiune foarte grava ajunsa in formele ei acute, cand poate pune viata in pericol. Astazi vom discuta cand este absolut necesar sa consulti un medic de specialitate sau sa te adresezi la serviciul de Urgente.

 

Cand devine hemoragia un motiv de ingrijorare

 

Atunci cand te confrunti cu o rana extrem de mare sau adanca, aparuta in urma unui accident, trebuie neaparat sa te adresezi unui medic de specialitate.

De asemenea, daca hemoragia persista mai mult de 15-30 minute sau intervine periodic la intervale regulate de timp, din nou, consultul de specialitate este absolut necesar.

Nu e de omis nici momentele in care se instaleaza tusea cu sange, scurgerile nazale continue de acest tip sau evacuarile digestive cu sange ce indica de foarte multe ori o problema grava.