Hallstatt: Bijuteria lacurilor austriece

  • Luni, 11 Decembrie 2023
  • Turism
Hallstatt: Bijuteria lacurilor austriece Hallstatt: Bijuteria lacurilor austriece

Hallstatt, situata la malul lacului Hallstatter See, in inima Alpilor austrieci, este o adevarata bijuterie naturala si culturala.

 

Aceasta mica localitate pitoreasca, declarata Patrimoniu Mondial UNESCO, atrage turisti din intreaga lume cu peisajele sale idilice, arhitectura traditionala si atmosfera autentica. Iata de ce Hallstatt este considerata "bijuteria lacurilor austriece":

Peisaje idilice

Hallstatt se bucura de o locatie unica, fiind inconjurata de munti inalti si amplasata pe malul unui lac cristalin. Peisajul idilic ofera o atmosfera de basm, iar reflectarea caselor traditionale in apa lacului contribuie la imaginea fermecatoare a localitatii.

Lacul Hallstatter See

Lacul Hallstatter See este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Austria. Apa sa limpede, incadrata de munti impunatori, ofera o oportunitate perfecta pentru plimbari cu barca, pescuit si relaxare la malul apei.

Arhitectura traditionala

Casele colorate si inguste ale lui Hallstatt prezinta arhitectura traditionala austriaca. Strazile pavate si fatadele decorate contribuie la atmosfera medievala si autentica a orasului.

Saltul in timp cu mina de sare

Hallstatt este cunoscuta si pentru mina de sare veche de secole, situata in muntii din apropiere. Turistii pot face o calatorie in timp explorand aceasta mina, care ofera o privire asupra istoriei bogate a regiunii si a modului in care sarea a influentat dezvoltarea comunitatii.

Orasul subteran si Krippenstein

Un alt punct de atractie este Krippenstein, un masiv montan care ofera panorame spectaculoase asupra regiunii. De asemenea, poti explora pestera Dachstein Giant Ice Cave si caverna Dachstein Mammoth Cave.

Ofera inspiratie artistilor

Frumusetea naturala a Hallstatt-ului a servit de multe ori drept sursa de inspiratie pentru artisti si scriitori. Aceasta a devenit chiar sursa de inspiratie pentru o copie fidela a orasului, construita in China.

Biserica cu Cimitirul Ossuary

Biserica Catolica Parohiala din Hallstatt si cimitirul Ossuary ofera o privire asupra istoriei si traditiilor locale. Biserica este cunoscuta pentru frescele sale impresionante, iar cimitirul adaposteste o colectie de oase umane pictate artistic.

Distractie pe tot parcursul anului!

Hallstatt ramane o destinatie atractiva pe tot parcursul anului. Fie ca te bucuri de plimbari in natura in timpul verii sau explorezi peisajele inzapezite in timpul iernii, Hallstatt ofera experiente unice in fiecare sezon.

Cum ajungem la Hallstatt? - Idei

Planificati o calatorie la Hallstatt? Apelati la o companie de Transport Romania Austria pentru a ajunge acolo rapid si ieftin cu microbuzul. In cazul in care sunteti un grup de peste 30 de persoane alegeti o companie de inchiriere autocare (detalii pe inchiriere autocare timisoara) - astfel va asigurati ca ajungeti toti odata si scapati de grija condusului.