Greseli de igiena personala

 

Una din 5 persoane comit cel putin o greseala de igiena personala. Desi aceste greseli sunt mai putin frecvente, ele se pot intampla oricand si oricui, in special in cazul persoanelor care sunt mai slab informate sau care nu stiu cum sa reactioneze corespunzator atunci cand sunt puse in fata unor situatii neprevazute.

Cum sa reactionezi, ce sa faci si care sunt cele mai dese greseli de igiena personala, vei afla urmarind acest material.

  

1. Nu imprumuta lenjeria intima!

Desi pare un lucru desprins de orice imaginatie, deseori ni se poate intampla sa dorim sa stam peste noapte la un prieten sau unii membri ai familiei sa nu dispuna de lenjeria corespunzatoare pentru o anumita tinuta. Ei bine, fie ca vorbim despre prieteni extrem de apropiati, fie ca facem referire la rude si familie, nu este sanatos sa imprumuti lenjeria intima deja folosita chiar daca aceasta a fost igienizata in prealabil. In cazul unor afectiuni necunoscute, acestea pot ajunge la o alta persoana chiar si atunci cand lenjeria a fost bine igienizata.

 

2. Nu te aseza pe capacul de toaleta

In acest caz ne referim punctual la acele situatii in care esti in vizita la anumite persoane sau in spatiul public. Este recomandat sa eviti sub orice forma sa te asezi pe toaleta, care ascunde o multime de bacterii si potentiale boli. Evita acest lucru chiar daca toaleta pare foarte curata si bine igienizata.

 

3. Evita sa folosesti tacamurile celorlalti

Un aspect des intalnit in familie este folositul veselei si a tacamurilor de un numar cat mai mare de persoane. Ne referim aici la acele situatii in care doua persoane beau sau servesc din acelasi vas, fara igienizarea in prealabil. Nu doar ca nu este igienic, insa bacteriile se pot transmite mai usor, chiar daca ai un contact permanent cu celelalte persoane.

 

4. Folosirea periutei de dinti

Daca ai desigilat periuta de dintti pentru a verifica perii sau din diferite alte considerente, e recomandat sa eviti sa o folosesti sau sa o dai la alt membru al familiei daca aceasta nu a fost protejata. Depozitarea perriutei in mediile umede si/sau deschise duce la umplerea periilor cu diferite particule ce pot afecta igiena orala.