Facebook Messenger va permite acum sa va partajati locatia exacta in timp real

Vi s-a intamplat sa fiti impreuna cu cineva intr-un loc, dar este atat de aglomerat incat in ​​cele din urma sa nu gasiti cealalta persoana? Sau ca, in timp ce asteptati sa ajunga, nu va miscati nici un centimetru de teama ca nu va va gasi? Acum, persoanele dvs. de contact va pot cunoaste locatia timp de o ora, cu noua functie de mesagerie Facebook numita Live Locations.

Obiectivul acestei actualizari este ca va puteti intalni cu prietenii sau familia in locuri aglomerate sau pe care nu le cunoasteti bine.

Operarea Live Locations este foarte simpla, in optiunile de Facebook Messenger este acum optiunea „partajati locatia curenta timp de 60 de minute”. Cand este apasat, va aparea o harta in care persoanele cu care ati impartasit-o, vor urma miscarile live, timp de maxim o ora – puteti, desigur, sa anulati urmarirea in orice moment. In plus, ei vor sti o estimare a cat de departe sunt de dvs.

Desi a fost creata pentru a fi utilizata in miscare, este ideala si pentru a fi utilizata in timp ce va aflati intr-un anumit loc pentru a stabili un punct fix de intalnire si pentru a afla in cat timp vor ajunge prietenii dvs.

Desi aceasta functie a fost conceputa pentru a optimiza conversatiile personale – dincolo de emoji – are si un potential foarte mare de a fi utilizat de marcile care au o pagina Facebook. De exemplu, in cazul hotelurilor, ar putea fi folosit pentru a ajuta turistii sa soseasca de la aeroport sau sa gaseasca drumul inapoi, in cazul in care se pierd in timp ce se plimba in jurul orasului.

In ceea ce priveste securitatea locatiilor live, Facebook este foarte convingator ca utilizarea acestui instrument este complet optionala si ca utilizatorul este mereu in control. Din acelasi motiv, dureaza doar 60 de minute, deci daca uitati sa o opriti, acest lucru se va face automat la sfarsitul acestei perioade.

Aceasta noua caracteristica a aplicatiei Facebook Messenger este acum disponibila in cea mai recenta versiune a aplicatiei.