Experiente inedite in Romania

Experiente inedite in Romania Experiente inedite in Romania

Romania este o tara minunata cu multe lucruri de oferit. Mai jos veti citi despre cateva experiente inedite pe care le poti avea. Consulta aplicatia de trasee rutiere inainte de a incepe aventura pentru a fi informat.

Incercati o retragere de o zi intr-o gradina de lavanda

Plantatiile de lavanda s-au inmultit in Romania in ultimii ani si nu este nevoie sa calatoriti foarte departe pentru a vedea si a respira parfumul plantei. In judetul Prahova, in Tiparesti, la aproximativ 90 km nord de Bucuresti, Gradina de Lavanda isi asteapta vizitatorii sa se bucure de hectarele cu flori. Anul acesta a fost unul deosebit de schimbator, asa ca inflorirea a intarziat, a anuntat gradina pe pagina sa de Facebook. Pe langa vizitarea gradinii, care s-a deschis pe 10 iunie, vizitatorii au optiunea de a participa la sesiuni de yoga sau concerte sustinute acolo.

Descoperiti peisaje locale pe bicicleta

Din regiunea nordica a Maramuresului pana in sudul Clisura Dunarii, exista o multime de optiuni pentru a incerca rutele cicliste din tara. Mostenirea bogata a Maramuresului poate fi descoperita pe un traseu de 27 de km care incepe si se incheie in satul Breb si ajunge in satele pitoresti Mara, Sat-Sugatag, Ocna Sugatag si Hoteni. In alta parte, in Muntii Apuseni, un traseu lung de 7 km leaga statiunea pitoreasca Stana de Vale de Varful Poieni, permitand celor care se aventureaza aici sa admire peisajele spectaculoase ale Apusenilor. Va recomandam sa descoperiti una dintre cele mai frumoase rute de ciclism din tara, inclusiv cele care trec prin sate sasesti sau de-a lungul Dunarii.

Mergeti pe Via Transilvanica

O optiune in curs de desfasurare, ruta Via Transilvanica, care este conectata Drobeta-Turnu Severin de partea de nord-est a tarii, poate fi o optiune excelenta de descoperit in acest an, de-a lungul segmentelor care sunt deja deschise. La sfarsitul anului 2019, au fost configurati aproximativ 400 km de traseu, iar actualizarile despre sectiunile deschise sunt disponibile online.

In iunie, ONG-ul care lucreaza pe traseu a anuntat un program pentru familiile numite Vacanta Mare (vacanta de vara). Se desfasoara intre 24 iunie si 28 iunie si este menita sa ofere familiilor cu copii un gust al naturii si un drum natural. Datorita regulilor de distantare sociala in vigoare, programul este recomandat familiilor (3 pana la 4) care se cunosc deja si se relaxeaza impreuna.

Faceti caiac in Delta Argesului

La aproximativ 25 km de Bucuresti, delta raului Arges este un loc minunat de caiac. Fanii sporturilor nautice se pot bucura de labirintul canalelor de apa, lacurile cu nuferi sau coloniile de pasari salbatice. La sfarsitul turului de caiac, va asteapta o supa traditionala de peste.

Calarie in judetul Sibiu

Judetul Sibiu se mandreste nu numai cu una dintre cele mai sigure destinatii de calatorie in acest an, Sibiu, ci si peisajele minunate ale satelor sasesti si ale Muntilor Fagaras, care pot fi explorate intr-o excursie de calarie. Multe ferme, pensiuni sau scoli de echitatie din tara ofera astfel de optiuni.