Evolutia copilului incepand cu luna a 5-a de la nastere

Evolutia copilului incepand cu luna a 5-a Evolutia copilului incepand cu luna a 5-a

La 5 luni:bebelusul se misca, se dezvolta, ii place, mananca

Intins pe burta,bebelusul isi ridica,pret de cateva clipe, capul si picioarele:"face ca avionul".Misca mainile prin aer ca sa apuce obiectele.

Distinge figurile familiare si necunoscute.Surade vazandu-si imaginea in oglinda.

Ii place sa apuce obiectele de pe etajera,sa muste si sa manuiasca obiectele din cauciuc(girafa, rata...),sa pipaie diversele substante si sa observe ambientul...

Mananca 4 mese:2 mese cu lapte "de varsta a 2-a" (dimineata si seara),Ia pranz legume date prin mixer,lactate sau compot de fructe la gustare.

6 luni:

Bebelusul culcat fiind pe burta se ridica intinzandu-si bratele pentru a se sprijini pe ele.El prinde obiectele cu placere si rand pe rand sa drumul unuia

Isi exprima clar vointa.

Ii place sa apuce si sa roada obiecte, sa observe,sa emita sunete noi...

Mananca 4 mese pe zi: 2 mese de lapte "de varsta a 2-a" (dimineata si seara), legume mixate la pranz, lactate sau fructe sub forma de compot la gustare.

7 luni:

Bebelusul sta asezat cu spatele sprijinit de un suport. Apuca obiecteie si ie trece dintr-o mana in alta. Apar primii dinti.

Manipuleaza usor obiectele.Incepe sa pronunte silabe: ba...ba, mumm...mumm, ma...ma, pa...pa.

Se ataseaza de un ursulet de plus, care il ajuta sa uite momentele de absenta ale mamei sale. Ii place sa apuce, sa roada obiectele, sa observe...

Mananca 4 mese pe zi:2 mese de lapte "de varsta a 2-a" (dimineata si seara), legume mixate la pranz, lactate sau fructe sub forma de compot la gustare.

8 luni:

Daca il asezati, sta asezat de unul singur circa zece minute.

Isi largeste campul de observatie cu premergatorul. Se amuza sa lase obiectele din mana pentru a le face sa cada. Ii este teama de fetele necunoscute.

Ii place sa salte daca il tineti in picioare, sustinut sub brate sau intr-un balansoar cu resort. Ii place sa descopere spatiul folosind premergatorul.

Mananca 4 mese pe zi: 2 mese de lapte "de varsta a 2-a" (dimineata si seara), legume mixate la pranz, lactate sau fructe sub forma de compot cu biscuiti la gustare.

9 luni:

Bebelusul se deplaseaza in patru labe, sta in picioare tinandu-se de tarc si se aseaza singur.

Se repede prin casa cu ajutorul premergatorului.

Copilul vostru incepe sa inteleaga anumite cuvinte: numele sau, numele voastre, "tine", "prinde"... Ii place sa fie admirat si poate sa planga atunci cand il certati.

Bebelusului ii place sa va urmeze folosind premergatorul.

Ii place sa va stropeasca cu picioarele si mainile cand ii faceti baie. Prinde gustul de a arunca obiectele pe jos.

Primeste 4 mese pe zi. Incepe sa manance hrana cu bucatele mici (carne tocata, legume zdrobite, orez).