Este Avocado un aliment sanatos?

De la Los Angeles la Manila, avocado este o parte de bază a rețetelor restaurantelor de pe tot globul. Totuși, avocado nu este folosit doar ca un taco sau pâine prăjită, ci și ca ingrediente principale în înghețate, smoothie-uri, hummus și chiar sosuri de paste.

Consumul de avocado în America a cunoscut o creștere constantă începând cu 1989, când s-a consumat doar aproximativ o liră pe cap de locuitor, pe baza datelor de la Agriculture Marketing Resource Center, un grup de cercetare finanțat de Departamentul Agriculturii din SUA.

La începutul anului 2014, aproape șapte kilograme erau deja consumate pe cap de locuitor, iar astăzi avocado a devenit un ingredient alimentar foarte cunoscut – în special datorită beneficiilor pe care le oferă pentru sănătate. Deci, care sunt mai exact aceste beneficii pentru sănătate?

Pe vremea când conchistadorii din Spania și-au făcut drumul spre America, avocado le-a atras atenția, ceea ce a deschis calea către cea mai veche relatare scrisă despre fruct, publicată la Sevilla în secolul al XV -lea de navigatorul Martín Fernández de Enciso. Dar înainte de răspândirea fructului în coloniile din Spania, Europa și SUA, un avocado a fost consumat datorită aromei și hrănirii pe care le oferă, pe baza unui articol din 2007 din Harvard Papers in Botany.

În 1605, un militar și literar din Spania pe nume Garcilazo de la Vega a numit avocado „delicios și foarte sănătos pentru oamenii bolnavi”, pe baza articolului. Probabil că De la Vega a avut dreptate în declarația sa, deoarece avocado este considerat în prezent o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate dietetice sănătoase. Grăsimile mononesaturate sunt excelente pentru sănătatea noastră din numeroase motive, cum ar fi: ajută la reducerea colesterolului LDL „rău”, sunt bogate în vitamina E, care favorizează vederea bună, un sistem imunitar puternic, printre alte beneficii, pe baza Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA. . Dovezile din studiile la scară largă sugerează că consumul de grăsimi mononesaturate, cum ar fi cele conținute de avocado, scade mortalitatea generală.

Deci, cum procedați pentru a obține astfel de beneficii pentru sănătate, oricum? Una dintre cele mai fierbinți tendințe în consumul de avocado în SUA este prin pâine prăjită, deși Jenna Stangland, un dietetician înregistrat la clinica de kinetoterapie Viverant din zona Minneapolis, a dezvăluit că puteți urma numeroase moduri diferite de a încorpora fructele sănătoase în dieta dumneavoastră obișnuită. 

Uleiul de avocado cred că devine din ce în ce mai ușor de găsit în magazinele alimentare și mai des întâlnit ca tip de ulei de utilizat la gătit sau marinată sau ca ingredient într-un sos de salată de casă, iar apoi acel ulei conține mai degrabă grăsimi mai sănătoase. decât un ulei care ar avea grăsimi saturate mai mari”, a spus Stangland. Avocado are un punct de afumare extrem de ridicat, nivelul de temperatură la care uleiul începe să fumeze, făcându-l o opțiune solidă pentru pregătirea meselor.

Dar, din moment ce avocado conțin o mulțime de calorii, Stangland avertizează că este necesară supravegherea cantităților de porție. De exemplu, completarea salatei cu o jumătate de cană de avocado oferă un plus de 117 de calorii pentru mâncare.