Durerea sanilor - ce reprezinta

Una din doua femei se confrunta adesea cu dureri la nivelul sanilor. Acest disconfort poate fi uneori un fapt absolut normal, insa alteori poate indica o problema de sanatate.

Organismele aflate in dezvoltare precum se intampla in cazul tinerelor, cat si atunci cand vorbim de persoane insarcinate sau femeile care alapteaza trec adesea prin acest episod de disconfort. Sanii se dezvolta alternativ, iar cresterea in greutate, modificarile hormonale, cat si restul factorilor naturali mentionati anterior pot duce la aparitia unor dureri mai mult sau mai putin semnificative.

Insa, durerea poate fi si un prim simptom al unor probleme mai grave, cum ar fi un nodul sau poate chiar cancerul mamar.

De aceea, indiferent de varsta este recomandat ca din rutina anuala sa nu lipseasca cel putin 1-2 controale de rutina la un medic specialist. In urma unor verificari se poate determina orice schimbare a organismului si daca cauza este una care necesita tratament imediat sau daca este un proces care se regleaza de la sine.

Astfel, nu evita niciodata controlul de rutina la medicul ginecolog si o serie de analize de baza, care vor indica toate detaliile necesare despre sanatatea aparatului feminin, astfel incat sa-ti mentii confortul si bunastarea pe termen lung, in special sanatatea.