Cum vezi daca ai site-ul inscris in directoare web

Cum vezi daca ai site-ul inscris in directoare web Cum vezi daca ai site-ul inscris in directoare web

Inscrierea in directoare a site-ului este, fara discutie, una dintre primele sarcini pe care o persoana care face link building trebuie s-o duca la bun sfarsit. Site-ul Mogu ne pune la dispozitie cate metode pentru a vedea daca site-ul nostru este inscris in directoarelw web.

Aceasta este o metoda inca eficienta de promovare web si nu exista webmasteri care sa-si merita riscul de a renunta la ea. 

Exista, chiar si asa, destule probleme, insa unele au, din fericire, solutii. Una dintre problemele cu care se confrunta atat cei care se ocupa de link building, cat si clientii acestora apare atunci se face inscrierea in directoare— in ciuda faptului ca se cunoaste numarul de directoare inscrise si chiar daca se stie numarul, fie si partial, de directoare ce au acceptat link-ul, nu se cunosc numarul total al directoarelor care au aprovat link-ul site-ului, insa nu au trimis acel mesaj specific de aprobare.

Pe de alta parte, stim bine ca link-urile se pierd odata cu trecerea vremii, motiv pentru care este posibil ca, la un moment dat, dupa o buna bucata de timp de la inscrierea site-ului in directoare, sa nu mai stim numarul exact de directoare. Sa ne imaginam ca traficul site-ului nostru scade treptat si nu avem nici cea mai vaga idee care ar putea fi cauzele, exceptandu-le pe cele legate de sezon si tendinte, in conditiile in care, in fiecare zi, actualizam continutul site-ului. Tocmai de aceea este important sa aflam ce link-uri am pierdut. In plus, poate avem nevoie sa verificam daca firma respectiva, de la care am achizitionat un pachet de servicii web, si-a facut datorita conform contractului incheiat.

O modalitate prin care putem vedea daca avem site-ul inscris in directoare web este aceea prin intermediul Google Custom Search Engine. Trebuie sa stim ca acesta functioneaza in baza aceluiasi mecanism ca motorul principal de cautare Google, motiv pentru care suntem indreptatiti sa credem ca exista riscul ca ne ofere rezultate irelevante cautarii noastre. Ba, mai mult decat atat, versiunea gratuita nu ofera mai mult de 100 de pagini on-demand. In sfarsit, ceea ce ne intereseaza pe noi este faptul ca putem crea un Google Custom Search Engine in care sa adaugam un numar de directoare web romanesti. Acestea vor fi puse la indexing si crawling.

Pasul urmator consta in verificarea propriu-zisa de care vorbeam, cautand daca site-ul este inscris in acele directoare. Se poate descarca o lista de directoare web de pe Internet, preferabil in format .txt, iar mai apoi, se va introduce in Google Custom Search. Recomandam sa setati motorul sa returneze rezultatele ce provin exclusiv de la acele directoare, respectiv link-uri, dupa care, se va astepta indexarea care, potrivit Google, ar dura in jur de 24 de ore. Important de mentionat, totodata, este faptul ca toate cautarile vor fi facute dupa domeniu, si nu dupa cuvintele cheie.

Altfel spus, se va cauta domeniu.ro. Si aici apare o problema: rezultatele care vor avea in jur de 10 pagini vor putea fi vizualizate in numar limitat, sa nu mai mentionam de limita de 100 de pagini on-demand. Desi nu este un instrument exact, Google Custom Search Engine ramane un tool extrem de util, pe baza caruia se pot face cateva estimari.