Diferente care distrug relatii

Diferente care distrug relatii Diferente care distrug relatii

Pe cat de intensa poate sa fie o iubire, pe atat de usor se poate destrama, pe cat de greu ajung oamenii sa apartina exact acelor oameni care ii implinesc, pe atat de usor pot gasi incompatibilitati care ii despart sau cel putin ii indeparteaza.

Multe fete si femei singure apeleaza la site-uri de intalniri online pentru a cunoaste un partener si se implica in relatii prea devreme, fara sa cunoasca foarte bine persoana respectiva.

Una peste alta, exista femei, dar si barbati ce aleg despartirea doar pentru ca le este imposibil sa iasa pe strada fie cu barbati prea scunzi, fie cu femei prea inalte. 

O iubire, indiferent la ce cote e traita, se mai confrunta si cu temerile oamenilor privind varsta. Care este diferenta de varsta optima pentru construirea unei relatii, de la cati ani diferenta cei doi vor fi judecati de ceilalti, dar si de ei insisi?

Cand ea va implini 50 de ani si el 65 va fi un moment critic definit de sentimentul ca ea este prea tanara pentru el "nefericitul" sau viceversa? Va exista intre acesti oameni, care si-au dedicat binele si raul pentru a se transforma intr-o singura persoana, un “gap generation”, un conflict de generatii?

Am intalnit cupluri care au cazut prada diferentei de varsta si cupluri pentru care cronologia din viata lor era derizorie in fata frumusetii lor interioare, a zambetului la fel de tanar si la 30 de ani, si la 40 de ani - si ea era cea cu mai multe primaveri.

Conform site-ului intalniri fete, diferentele dintre oameni continua chiar si cu cele legate de studii. Nu ma refer la importanta unei diplome: “eu am master, tu ai doar licenta!” Nu ma refer nici la anii de studiu sau la tipul de facultate, ci "studii" in sensul de pregatire care iti schimba atitudinea, care te formeaza.

Ce faci daca el/ea are studii medii si tu profesezi in cadrul unui institut medical? Ce faci daca el e sofer si tu judecatoare sau ea e vanzatoare si el profesor universitar?

Am auzit multe povesti despre aceasta diferenta si, chiar daca cele mai multe dintre ele ii aveau in centrul atentiei pe parintii sau bunicii care condamnau aprig orice legatura intre diferente de acest gen, adevarata problema incepea in sufletele celor doi. Dupa un timp, acestia se confruntau cu neintelegeri, cu principii diferite, cu stil de viata prea putin asemanator.

Insa, de obicei, in aceasta situatie, lucrurile sunt transate dinainte: exista femei care refuza relatii intime cu barbati fara studii, femei care isi impun limite bine stabilite chiar daca sunt in mijlocul unei astfel de aventuri amoroase “fara studii” si femei pentru care diferenta de studiu este insesizabila in raport cu caracterul lui, puterea lui de a se organiza sau umorul lui... Viceversa este la fel de valabila.

Cand vorbim de oameni, vorbim inevitabil si de religia sub semnul careia s-au nascut chiar si atunci cand ei sustin ca sunt agnostici sau atei.Diferentele de cultura si de religie pot afecta comunicarea dintre un “el” si o „ea” profund indragostiti.

De cele mai multe ori, pentru parinti este un impediment sa isi casatoreasca baiatul musulman cu fata ortodoxa, sau fata evreica cu baiatul catolic si lista poate continua. Fiecare religie are regulile ei stricte, iar compatibilitatea incepe sau se termina mai ales daca cei doi sunt practicanti agresivi.

Conflictele se pot ivi oricand din dorinta de a-ti apara valorile morale, regulile, conceptiile, iar pentru multi religia este identitatea insasi.Desi situatia pare ambigua, solutiile sunt extrem de clare, dar nu neaparat simple: fie iubirea dintre ei redefineste credintele religioase, fie unul dintre parteneri mai tolerant se va identifica cu valorile celuilalt, fie intervine despartirea.

Beneficiile unui cuplu format din parteneri de culturi diferite sunt conturate in jurul unui exotism specific, a curiozitatii de a se descoperi pe termen lung. Cu riscul de a te focusa asa de tare pe cultura incat sa uiti de celalalt ca individ, iar intr-o zi sa realizezi ca el (dincolo de cultura) nu se ridica la pretentiile tale.

Pentru a concluziona foarte pe scurt, va propun, indiferent de diferentele pe care le intampinati, sa va pastrati libertatea de a fi si de a gandi exact asa cum vi se potriveste pentru a fi fericiti.De aceea exista persoane pentru care inaltimea nu conteaza si unele pentru care inaltimea are putere decizionala – pentru ca fericirea nu are un singur nume.