Dezavantajele lucrului de acasa

In prezenta sau lipsa contextului pandemic, cerea de pe piata privind o serie de locuri de munca la domiciliu este din ce in ce mai mare.

Lucrul de acasa vine cu o multime de avantaje, dar si cu foarte multe dezavantaje care nu se vad initial. Inainte de a aplica pentru un astfel de job, consideram ca este important sa cunoasteti ambele balante astfel incat, in cele din urma, sa faci alegerea cea mai buna.

 

Dezavantajele lucrului de acasa:

 

Distantarea sociala

Multiple sarcini cer o implicatie pe masura si e foarte probabil ca odata cu finalizarea programului de lucru sa fii mai obosit decat ti-ai fi imaginat. Lucrul de acasa impune in esenta foarte multe eforturi psihice, iar la final solutia cea mai simpla de relaxare o reprezinta retelele sociale. Astfel, relatiile face-to-face pot fi diminuate semnificativ.

 

Modificarile corpului

Cand mergi constant la munca, in cadrul unei societati fizice, toata acea miscare contribuie la mentinerea organismului intr-o forma optima. Cand lucrezi de acasa iti predispui organismul la o serie de afectiuni datorate lipsei de miscare. Astfel, la primii pasi in afara casei vei putea sa observi aparitia unor dureri musculare, dificultati de respiratie, alergii, deshidratarea pielii etc. Practic, mediul de lucru de acasa este predominant unul letargic, astfel incat corpul nu mai lucreaza la adevaratul sau potential.