Destinatii ieftine de calatorie pentru sezonul de toamna

  • Miercuri, 13 Noiembrie 2019
  • Turism

Daca o calatorie nu este programata in cele mai mici detalii, poate fi foarte costisitoare. Cu toate acestea, daca se planifica si se alege o destinatie potrivita, calatoria poate fi foarte ieftina si imbogatita in multe feluri.

De aceea, vom propune cateva destinatii ieftine de vizitat in aceasta toamna. Sunteti dispusi sa va alaturati?

Oporto, Portugalia

Este al doilea oras ca marime din Portugalia. Toata lumea care il viziteaza este incantata de el, dintr-un motiv sau altul. Porto este decadent, dar si modern. Pentru a va bucura de frumusetile lui, trebuie sa traversati impresionantul pod Don Luis I. De partea cealalta a maiestuosului Douro, este Vila Nova de Gaia cu cramele sale de vin Oporto. In plus, la farmecul sau, are niste preturi foarte ieftine, permitandu-va sa va bucurati de Oporto fara a va priva de capriciile dorite.

Colmar, Alsacia, Franta

Orasul Colmar, inconjurat de un orizont desenat de randuri de podgorii, este perfect pentru toamna pentru ca va permite sa va bucurati de traditiile sale si de gastronomie, adapostite de evocatoarele case renascentiste si gotice.

In ciuda vremii reci, veti dori sa va pierdeti pe strazile inguste ale centrului istoric, pline de case tipice germane pictate in culori si grinzi de lemn expuse, care ii confera aspectul unui “sat de basm”.

La Garrotxa, Cataluña, España

Recomandarea noastra de a calatori toamna este o regiune din Girona, La Garrotxa. In aceasta zona exista peisaje foarte frumoase, cum ar fi cele gasite in Vall d’en Bas, zona vulcanica, stanca basaltica de la Castellfollit de la Roca sau frumosul sat medieval Besalú. Dar ceea ce o face o destinatie de toamna perfecta, este La Fageda d’en Jordà. Toamna, plimbarea prin aceasta padure de fag, cu nuantele de galben, portocaliu si maro, este spectaculoasa.

Londra, Regatul Unit

Exista orase in care exista intotdeauna mai multe scuze pentru a va intoarce, unul dintre ele fiind Londra. Capitala Regatului Unit este exuberanta in orice moment al anului, dar mai ales toamna cand parcurile sale arata aproape magic. “Plamanii” verzi ai marii metropole britanice sunt colorati cu o manta groasa de frunze uscate care ii dau un mediu complet tomnatic. Trecand prin Hyde Park sau prin frumoasa gradina japoneza a parcului Holland sunt doua lucruri esentiale care nu trebuie ratate in timpul unei vizite la Londra toamna.