Design interior: stilul scandinav

Design interior: stilul scandinav Design interior: stilul scandinav

Caracterizat prin clasa, eleganta si simplitate, popularitatea stilului scandinav de decorare interioara este greu de invins. Concentrandu-se asupra locuirii si confortului, acest stil de interior al casei este potrivit pentru oricine considera ca acasa este un loc confortabil pentru a-si impartasi gandurile, fericirea si mahnirea si nu doar un loc zidit unde sa-si petreaca noptile. Interioarele predominant albe, scandinave simbolizeaza simplitatea. Organizate cu rafturi rafinate si alte utilizari serioase ale mobilierului, interioarele scandinave sunt cu mult inaintea oricarui alt model de interior. Desi planificate in functie de natura scandinava acoperita de zapada, perfectiunea si organizarea interioarelor, pot fi adaptate si in alte localuri. Infrumusetat cu pereti albi stralucitori, podele de artar, tesaturi simple, forme de mobilier clasice si putina arta, dar unica, interioarele scandinave iti pot transforma cu siguranta locuinta intr-un loc placut in care sa traiesti. Consultati sectiunea de mai jos pentru mai multe idei si inspiratii pentru decorul scandinav.

Idei de design scandinav

Caracteristicile mobilierului scandinav

Elegant concepute cu linii curate si modele simple de culori, mobilierul scandinav este caracterizat de o frumusete stralucitoare. Evidentiat de extravaganta lemnului natural, mobilierul scandinav a evoluat ca unul dintre cele mai clasice mobiliere pentru interior de pe glob (vezi magazin decoratiuni interioare pe 1001case.ro). Interioarele scandinave sunt simple, elegante si confortabile, cu o multime de punti de blana pentru a oferi caldura cand e frig. Poti opta fie pentru aceste piese cu blana, fie le puteti inlocui cu ceva care merge bine cu conditiile climatice din imprejurimi. Scaune pictate in alb si iluminarea contemporana eleganta sunt caracteristici ale acestui stil, care, intr-un anumit sens, este o replica a naturii scandinave. Fiind un amestec de piese vintage si artizanale si arta contemporana, interiorul scandinav este un amestec perfect de modele de interior traditionale si moderne. Decorat cu perne tricotate manual si articole cu atentie pentru animale, stilul scandinav ramane foarte aproape de natura. Furnicarii si alte elemente naturale isi gasesc loc in acest tip de amenajare interioara. Decorurile elegante si foarte functionale il fac unul dintre cele mai cautate modele de design de interior din lume.

Interior scandinav

Schema de culori: interioarele scandinave pledeaza nuante neutre, cum ar fi alb, bej si albastru pal. Verdele deschis poate gasi, de asemenea, loc in paleta de culori scandinave interioare. Pentru a adauga un splash de culoare, puteti incerca modele de culori indraznete pe fundalul umbrit neutru.

Mobila: sculptata elegant din lemne naturale usor patate, mobilierul scandinav vorbeste despre simplitate. Dominat de nuante de alb sau galben, mobilierul este conceput astfel incat sa completeze natura scandinava. Minim tapitat si amortizat, subliniind simplitatea, mobilierul este extrem de accesibil.

Tesaturi: Pentru a merge bine cu vopseaua si mobilierul interior, este mai bine sa alegeti tesaturi de culoare naturala si usoara pentru un interior inspirat din Scandinavia. Tesaturile cu model floral sau cu dungi pot fi utilizate pentru mobilier, draperii si pentru piese de accent, cum ar fi pernele.

Pardoseli: Dominate de finisaje din lemn, interioarele scandinave vorbesc despre eleganta. Pardoselile din lemn tare decolorate si albe sunt alegerile populare, in timp ce lemnul tare vopsit alb decorat cu stencils poate fi de asemenea vazut. Covoarele, in special covoarele imbracate adauga nuanta de lux interioarelor altfel simple.

Accente: Simplitatea fiind sloganul interioarelor scandinave, ornamentatia grea si piesele de accent nu isi pot gasi loc aici. Cu toate acestea, lampile de masa proiectate simplu, corpurile de iluminat din fonta si candelabre de perete sunt in general acceptabile. Pot fi adaugate ecrane florale sau divizoare de camera, fara a deteriora simplitatea.