De ce toata lumea are nevoie de o gradina?

Exista o multime de motive pentru care sa NU te apuci de gradinarit. Cu toate acestea, exista la fel de multe motive pentru care se merita sa-ti faci si sa-ti intretii propria gradina.

Nu ai un teren cu o suprafata mare. De fapt, nu ai nevoie de teren, pentru ca poti planta flori in ghivece. Nu va place sa va murdariti. De fapt acest lucru este sanatos pentru dumneavoastra, dar daca acesta este motivul care va retina in a avea grija de o gradina, atunci puteti purta manusi.

Exista foarte multe in a avea o gradina. Aerul proaspat si soarele, faptul ca lucrati cu mainile, cu mintea si corpul - iata doar cateva din ele. Cine s-ar fi gandit ca acest lucru ar fi atat de sanatos?

Dupa ce veti incepe sa plantati, sa pliviti si sa lucrati in gradina, veti putea culege roadele muncii. S-ar putea sa fiti suprins de multimea recompenselor.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa incepe sa gradinariti.

- Gradinaritul minimizeaza stresul.

Si nu doar ca reduce stresul, dar ajuta la scaderea tensiunii arteriale si lupta impotriva depresiei. Un studiu realizat in Olanda a arata ca subiectii care gradinareau aveau o stare de spirit pozitiva constanta. De asemenea, doctorul Christopher Lowry a costatat ca datorita contactului cu microorganismele din pamant apare o stare de bine naturala.

- Gradinaritul imbunatateste sanatatea

Sa cultivi propriile fructe sau legume este o modalitate excelenta de a ramane sanatos. Sunt mai bine crescute si mai sanatoase decat cele pe care le puteti cumpara. Nu au fost inchetate pentru a fi expediate dintr-o tara in alta si nu au fost pulverizate cu pesticide. In plus, va puteti bucura de aerul prospat si de soare, nu doar de propria gradina cu alimente sanatoase. Un studiu realizat de Dr Lori Turner de la Universitatea Arkansas a aratat ca femeile cu varsta peste 50 de ani care gradinareau cel putin o data pe saptamana aveau o densitate osoasa mai mare decat femeile care se angajau in orice alta forma de exercitii fizice.

- Gradinaritul va ajuta sa ramaneti in contact cu natura

Cand aveti grija de propia gradina, va trebui sa stiti ce plante cresteti, cum sa le cultivati si cum sunt ele influentate de sezon. Cand este prea mult soare sau cand nu este suficient. Prin experienta veti invata toate acestea.

Cel mai frumos lucru este ca puteti sa vedeti cum semintele dumneavoastra se transforma in plante de dimensiuni mari.

Vindeti sau cumparati produse de gradinarit?