De ce toamna este cel mai bun sezon de plaja

  • Duminică, 15 Decembrie 2019
  • Turism

Toamna, plaja este la fel de atractiva ca in timpul verii. Conditiile climatice sunt foarte bune si toamna beneficiile sunt multiple. Temperaturile sunt placute si nu sunt atat de multi oameni ca si vara. De asemenea, puteti practica sporturi cum ar fi surfing sau windsurfing, printre altele.

Toamna, plaja este destinatia perfecta pentru iubitorii de liniste, temperaturi usoare, apa si sporturi nautice si cei care doresc sa se bucure de multe beneficii sanatoase ale ecosistemului maritim. Pielea, muschii, articulatiile si oasele, sistemul respirator, circulator, digestiv si nervos va vor multumi.

Exista multe motive pentru a merge la plaja toamna. Aici va oferim cateva motive sanatoase pentru a va bucura de plaja in sezonul de toamna, si pentru a va mentine sau recupera sanatatea fizica si psihica.

Apa proaspata

Apele proaspete ale plajei toamna ofera multe beneficii sanatoase corpului si mintii. Odata cu sosirea toamnei, apa de mare este revigorata si aceasta temperatura noua este foarte recomandata pentru sanatate. Cand ne scufundam, ceea ce emanam este caldura din corpul nostru si acest lucru ne face sa expulzam impuritatile din sange prin porii pielii. Acest exercitiu echilibreaza activitatea functionala a organismului si favorizeaza circulatia sangelui. Daca va faceti griji pentru aspectul fizic, trebuie sa stiti ca apa rece este un aliat impotriva celulitei si ajuta la obtinerea unei atenuari speciale pe piele.

Briza marina

Briza sanatoasa a marii este un alt motiv pentru a va bucura si de plaja toamna. Stiati ca briza marii creste nivelul serotoninei? De asemenea, influenteaza functionarea altor aspecte ale corpului dumneavoastra. Dorinta sexuala, somnul sau digestia, printre altele.

Iodul, prezent si in briza marii, ajuta la buna functionare a tiroidei. Si sistemul dvs. respirator va ramane, de asemenea, sanatos datorita aerului din mare.

Surf

Toamna, plaja este perfecta pentru surferi. Este acest moment al anului cand cele mai bune valuri sunt inregistrate pentru surferii cu experienta. De asemenea, nu aveti restrictii de timp ale sezonului de vara. Puteti practica surf in orice moment al zilei.

Liniste

Linistea oferita de plaja toamna favorizeaza exercitiul intelectual, va ajuta sa va concentrati. Multi publicisti, scriitori si designeri vin la sfarsit de saptamana in locuri cu plaje pentru a-si gasi inspiratia, deoarece creativitatea este sporita gratie spatiului deschis si natural si al sunetelor pe care le putem percepe langa mare.