De ce sunt periculoase somniferele

De ce sunt periculoase somniferele De ce sunt periculoase somniferele

Nu există nicio îndoială că somniferele sunt pe primul loc ca fiind cele mai frecvent prescrise medicamente din America.

De fapt, aproximativ 4% dintre adulții din țară au recunoscut că folosesc somnifere doar în ultima lună!

DEPENDENȚA FIZICĂ

În timp ce ajută la somn, aceste pastile pot crea dependență dacă sunt utilizate (și abuzate) în mod regulat.

Acesta este în special cazul somniferelor clasice din categoria benzodiazepinelor. Acestea includ Xanax și Valium, care sunt de obicei prescrise pentru a face față tulburărilor de anxietate.

Pe de altă parte, pastilele de dormit lansate recent pe piață, cum ar fi Sonata și Ambien, cunoscute sub numele de droguri Z , au efecte mai puțin dependente.

Cu toate acestea, potrivit directorului Centrului pentru Medicina Somnului din spitalul Lenox Hill, domnul Steven Feinsilver, acest lucru nu înseamnă că aceste pastile nu pot provoca dependență fizică dacă sunt abuzate în mod regulat.

Deci, ce este exact dependența fizică? Acesta este procesul prin care corpul tău se obișnuiește cu un anumit medicament și produce o reacție fizică dacă este brusc retras din corp. Deși dependența fizică este destul de rară atunci când vine vorba de somnifere, se întâmplă, mai ales pentru persoanele care cred că nu pot dormi fără a lua medicamente.

Ținând cont de acest lucru, iată semnele majore că aveți o dependență fizică cu somnifere sau că s-ar putea să se manifeste.

SEMNE COMUNE DE DEPENDENȚĂ RIDICATĂ DE SOMNIFERE

Unul dintre primele semne că vă strecurați în tărâmurile dependenței este atunci când creșteți constant doza.

Cu timpul, doza inițială prescrisă de medicul dumneavoastră este ineficientă și vi se pare că aveți nevoie de o doză mai mare pentru a experimenta același „mare”.

În ciuda faptului că benzodiazepinele s-au dovedit a fi extrem de dependente, atunci când vine vorba de droguri z, dependența ar putea fi mai mult psihologică decât fizică.

De fapt, s-ar putea să vă simțiți nevoit să luați medicamentele pentru a dormi bine.

Acestea fiind spuse, există indivizi care pot lua astfel de pastile în fiecare seară de ani de zile și încă nu au dependență. S-ar putea datora faptului că tratează mai degrabă o afecțiune cronică decât alimentează o dependență.

Cu toate acestea, utilizarea somniferelor pe termen lung nu este recomandată. De fapt, utilizarea acestor pastile luni întregi și încercarea disperată de a renunța ar putea fi un alt semn că suferiți de dependență.

Mai mult, dr. Feinsilver mai notează că, dacă te găsești în căutarea altor medici care să îți scrie o rețetă pentru somnifere, este un alt semn că ești la un pas de dependență.

SIMPTOMELE DE RETRAGERE A SOMNIFERELOR

Renunțarea la somnifere nu este ușor. De fapt, dacă ați consumat benzodiazepine de ceva timp, puteți începe să experimentați simptome de sevraj. Sunt mai mult sau mai puțin similare cu cele experimentate de un alcoolic care încearcă să renunțe.

Pentru început, veți experimenta anxietate, tremurături constante, o creștere masivă a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale și transpirații nocturne.

Un alt semn al dependenței și pe care majoritatea nu reușesc să-l accepte este acela de a-ți sufla obligațiile profesionale și sociale doar pentru a te "ridica".

Potrivit dr. Park, el observă că dependenții încep să aibă probleme cu funcționalitatea lor. Ei ignoră lucrurile pe care le-ar face de obicei, deoarece depind de droguri. Acest lucru nu numai că le afectează relațiile interpersonale, ci îi face și incapabili să își îndeplinească anumite obligații, cum ar fi sarcinile școlare, menținerea relațiilor sau dezvoltarea carierei.

În cele din urmă, petreceți mai mult timp folosind substanțele decât este normal.

CUM SĂ OBȚINEȚI ASISTENȚĂ

Dacă unele dintre simptomele menționate anterior sunt cele pe care le întâmpinați acum, atunci trebuie să obțineți ajutor cât mai curând posibil.

Acestea fiind spuse, dacă ați fost un utilizator pe termen lung de somnifere , este recomandabil să nu încercați să renunțați singur. Este recomandabil să comunicați mai întâi cu medicul dumneavoastră cum să scăpați în siguranță de somnifere pe o perioadă de timp.

Acest lucru va ajuta cu siguranță la minimizarea sau evitarea simptomelor de sevraj.