De ce sa asculti minim 5 melodii pe zi

Muzica pentru multi dintre noi este o stare de relaxare. Altii insa nu considera deloc utila aceasta practica. Cu toate acestea, stiinta a dovedit ca ascultarea zilnica a cel putin 5 piese, poate avea efecte benefice asupra organismului, atat la oameni, cat si la animale.

Asadar, chiar daca esti concentrat pe un anumit subiect, la crearea unui material sau atunci cand conduci, depinde doar de tine sa gasesti piesele favorite si sa le redai la o tonalitate potrivita, astfel incat acestea sa nu te afecteze. Sau poti asculta o serie de stiluri si piese preferate in timpul liber.

 

De ce sa asculti minim 5 melodii pe zi si ce avantaje iti ofera

 

Fie ca alegi sa asculti muzica la boxe, pe telefon, calculator sau la casti, poti obtine cu fiecare piesa si gen de muzica ascultat o sumedenie de avantaje.

In primul rand, muzica este extrem de relaxanta pentru orice individ, mai ales atunci cand aceasta apartine stilului potrivit. Ea te poate ajuta sa te detensionezi in momentele incarcate, sa meditezi si sa te deschizi catre noi provocari.

De asemenea, ascultand cateva piese inainte de culcare, iti poti ridica tonusul general si sa ai un somn  mai placut si mai linistit. De asemenea, a doua zi, te vei simti mai vesel, mai incarcat cu energie si mai deschis cattre lucrurile pe care le ai de facut in noua zi.

Muzica te poate ajuta de asemenea sa fii mai creativ si mai inspirat, astfel ca vei gasi cu mai multa usurinta raspunsul la o serie de probleme sau te poate ajuta sa creezi elemente si/sau lucruri noi.

Tot muzica te poate invata cum sa fii mai rabdator, sa-I asculti mai mult pe ceilalti, sa inveti din experiente si sa traiesti cu emotie fiecare moment al vietii. Te poate ajuta in acest sens sa devii o persoana mai calda, mai calma si mai deschisa catre societate si nu numai.

Si nu in cele din urma, muzica te ajuta in ceea ce priveste sensibilitatea la sunete. Daca nu-ti place galagia, haosul, vorba multa, muzica te va ajuta sa te adaptezi mai usor in astfel de situatii unde esti practic obligat sa convietuiesti in agitatie.