De ce nu reusesti sa faci economii

Ai incercat deseori sa faci economii, dar nu ti-a iesit niciodata? Ni se intampla tuturor! Oricine va gasi bine venit sa poata apela la niste economii in cazul unor situatii neprevazute si mai putin placute. Iar cei care au reusit sa faca de-a lungul timpului, fie au avut venituri ridicate sau cel putin decente, fie au avut un ajutor extra si multe alte surse de venit in afara de cea personala, fie au facut numeroase compromisuri pentru a putea face acest lucru.

Astazi vei afla care sunt cele mai comune practici ale oamenilor in ceea ce priveste stransul economiilor si de ce acest fapt nu reuseste sa se concretizeze de fiecare data cand iti propui asta.

 

3 motive pentru care nu reusesti sa strangi bani deoparte

 

l  Scump si bun

Nu tot ce e scump e si bun, la fel cum nu tot ce e scump este si folosit sau ai neaparata nevoie. Deseori suntem mai atrasi de produsele care au remarca ca ar fi la reducere (desi nu sunt) si consideram ca acesta e un lucru formidabil si bun pentru a intra in economii si pentru a debalansa economiile. In realitate, in multe dintre situatii, e doar o idee de moment, Sfarsim deseori prin a achizitiona de multe ori lucrurile de care nu avem nevoie sau care nu au o calitate atat de iesita din comun. Asa ca mai bine ar fi daca ai merge pe nevoi de baza si pe produse la preturi accesibile.

 

l  Impartasesti cu ceilalti

De multe ori e foarte important sa stii cum sa tii un secret, mai ales daca vrei sa strangi cateva economii deoparte. Nu inseamna ca te ascunzi, ci ca ai o siguranta printr-un fond special pe care-l poti pune, la nevoie, la dispozitia familiei.

Fix atunci cand alegi sa faci economii, dar ceilalti vor sti de acest lucru, vor aparea tot felul de cheltuieli si dorinte pe care ceilalti se vor astepta sa le intretii, dine conomiile deja stranse. Cel mai bine e sa pui banii deoparte, chiar si intr-un cont de economii, de care sa stii doar tu si la care sa poti apela doar in caz de urgenta.