Cum sa faci bani dintr-o afacere pe un teren mic?

Cum sa faci bani dintr-o afacere pe un teren mic? Cum sa faci bani dintr-o afacere pe un teren mic?

Sunt multe persoane care considera ca fermierii au vieti de invidiat. Daca sunteti un fermier, cel mai probabil ganditi diferit. Lucrati non-stop pentru putini bani. Uneori va simtiti nemotivat si va intrebati cat mai veti mai putea continua. Vremurile par sa fie impotriva dumneavoastra si simtiti ca lucrati pentru nimic.

Desi fermierii cred ca viata lor este departe de a fi una ideala, totusi exista putini cei care vor sa lase viata din sanul naturii si sa se mute la oras. Deci, cum puteti obtine ce e mai bun din ambele lumi? Cum puteti maximiza profitul din terenul putin pe care il aveti la dispozitie? Prin diversificare si gandind ca un antreprenor veti putea obtine un randament mult mai mare pentru ferma dumneavoastra, pastrand in acelasi timp stilul de viata pe care il iubiti.

Iata cateva idei care va pot ajuta sa obtineti maximum de profit dintr-o ferma mica. In functie de regiune, ideile pot fi mai realizabile decat altele.

Cultivati ciuperci

Aceasta poate fi o activitate foarte profitabila. Totusi este recomandat sa alegeti anumite tipuri de ciuperci. Puteti castiga mai multi bani din ciupercile medicinale sau cele care se consuma in industria restaurantelor. Nu incercati sa intrati in competitie cu supermarketurile. In functie de tipul de ciuperci pe care le puteti cultiva, veti recolta chiar si dupa 15 saptamani, cu un randament foarte bun pe metru patrat.

Trucuri: inainte de recoltare vorbiti cu restaurantele locale si luati comenzi anticipate pentru vanzari rapide. Inchiriati un stand in piata agricultorilor pentru a va largi spectrul vanzarilor. Studiati si deveniti mai bun pe aceasta nisa.

Alte idei de afaceri pe terenuri mici

·         Camping. Daca aveti un teren la munte merita sa amenajati un spatiu de camping pentru cei care vor sa experimenteze noptile la cort, sub cerul liber. Acest lucru poate functiona chiar si la mare, in anumite regiuni.

·         Porniti o afacere cu o ferma de melci. Acest business poate fi foarte profitabil.

·         O pensiune sau camere de inchiriat. Nu trebuie sa inchiriati o pensiune completa. Puteti inchiria doar cateva camere din casa.

·         Inchiriati locatia pentru intalniri si traininguri. Din nou, pentru aceasta afacere locatia terenului are un rol major.

·         Crescatorie de pesti - de exemplu pastrav.

·         Locatii deschise pentru pescuit. Puteti oferi posibilitatea pescarilor sa retina ceea ce pescuiesc sau puteti sa va axati pe latura sportiva a pescuitului.