De ce munca la distanta reprezinta viitorul in IT?

  • Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
  • Finanțe

Cresterea popularitatii muncii la distanta si a companiilor care cauta angajati care sa lucreze de la domiciliu nu reprezinta o surpriza, pentru ca noile tehnologii fac ca telecomunicatiile si colaborarea virtuala sa fie mai usoare si mai eficiente decat oricand. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care lucreaza in IT sau pentru profesionistii independenti pentru ca sistemele informatice sunt pe locul al doile ain industriile care se ocupa cu munca la distanta.

Potrivit unui raport Gallup, in anul 2016, 57% dintre angajatii care lucreau in IT isi desfasurau activitatea de la distanta. Alaturi de asteptarile in schimbare privind locul de munca, exista o varietate de motive care a fus la cresterea muncii la distanta in IT. Din moment ce profesionistii din domeniul tehnic solicita din ce in ce mai multa flexibilitate in ceea ce priveste locatia si programul de munca, firmele au fost oarecum fortate sa isi reconsidere politicile traditionala. Sa exploram putin evolutia muncii la distanta, beneficiile pentru angajat si angajator si secretul din spatele succesului acestui trend.

Evolutia Muncii la distanta

Ideea telecomunicatiilor si a angajatilor la distanta exista de ceva timp, dar in ultima perioada trendul a devenit mai vizibil si a fost luat in considerare in mai multe industrii. Firmele inovatoare au implementat propriile politici de locuri munca la distanta pentru a valorifica know-how-ul profesionistilor din IT.

Pentru ca tehnologia a permit mediilor sa lucru sa devina mai flexibile si mai personalizabile, specialistii de top cer mai multa libertate. Companiile IT si-au reconsiderat pozitia si au oferit mai multe oportunitati pentru angajatii noi. Companiile sunt acum incantate sa lucreze cu profesionisti talentati din toate colturile lumii, eliminand lipsa de personal, necesitatea unei navete istovitoare si chiar crearea unor conditii fizice propice pentru a gazdui mai multi angajati.

Interesant este ca munca la domiciliu nu este convenabila doar pentru angajati si angajatori. Studiile arata ca este de asemenea mai eficienta. Cei care lucreaza de acasa reusesc sa-si atinga mai usor obiectivele si sunt mai productivi.

Avantajele companiilor de a angaja personal la distanta

Desi exista o multime de motive pentru a angaja personal la distanta, iata o privire mai exacta asupra beneficiilor de top:

– Accesati talent altfel de neatins.

– Cresteti creativitatea si productivitatea angajatilor la distanta

– Imbunatatiti retentia angajatilor

– Taiati costurile si cheltuielile

– Cresteti diversitatea in IT.

Indiferent daca doriti sa angajati pe cineva la distanta sau la birou, intrati pe vox24.ro pentru a posta anuntul de angajare.