De ce este sanatos sa porti cercei din aur?

De ce este sanatos sa porti cercei din aur? De ce este sanatos sa porti cercei din aur?

Cerceii sunt unul dintre accesoriile preferate ale femeilor. Mari sau mici, discreti sau extravaganti, simpli sau foarte eleganti, exista ceva pentru toata lumea.

Atat pentru barbati, cat si pentru femei, cerceii sunt un accesoriu - de multe ori - extrem de indispensabil. Indiferent de locul, sau de marimea si forma cerceilor, simtiti ca adauga o nota speciala stilului dumneavoastra; Cu toate acestea, unele fete au un mic dezavantaj: pot purta doar cercei din aur, pentru a nu le rani urechea. 

Aceasta alergie este cunoscuta sub numele de eczema alergica de contact si se datoreaza in mare masura unui metal numit nichel. Acest lucru determina inflamarea lobilor, mancarime si adesea suferim puroi si rani. Acest metal se gaseste in toate tipurile de bijuterii si in diferite tipuri de argint si aur alb, cu toate acestea, alte materiale precum cobalt, duralium si vitalium pot provoca acest tip de infectie.

In general, aceste tipuri de infectii apar de obicei in cateva ore de la contactul cu metalul si cand este sezonul la temperaturi ridicate, acesta poate creste datorita contactului umezelii cu transpiratia noastra.

Din fericire, evitarea acestei alergii este usoara si trebuie doar sa aveti putina vointa. In primul rand, si cea mai sigura optiune va fi intotdeauna sa uiti orice tip de bijuterii si sa stai departe de acest tip de metal. 

In plus, data viitoare cand cumparati cercei din aur sau argint, va recomandam sa solicitati un certificat care sa va asigure ca nu contine nichel. Cerceii chirurgicali din otel sau titan sunt, de asemenea, materiale care nu vor provoca alergii.

Desi nu exista nici un remediu pentru a atenua aceasta afectiune, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a contracara aceasta.

Incercati sa puneti un strat de oja transparenta pe tija cercelului pe care doriti sa il purtati. Acest lucru va actiona ca un izolator si va impiedica pielea sa aiba contact direct cu metalul.

O alta optiune este sa cautati cercei a caror tija este din plastic (chiar daca forma cercelului este dintr-un alt material), astfel incat sa nu aveti o reactie alergica.

Exista, de asemenea, linii de bijuterii din argint sau aur alb care garanteaza aliaje fara nichel. In cele din urma, puteti opta pentru cercei din otel chirurgical sau din titan, deoarece nu contin metalul temut.