De ce este important sa iti cronometrezi antrenamentul?

  • Miercuri, 16 Noiembrie 2022
  • Sport

 Antrenamentul este grozav. Este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru corpul și sănătatea ta. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că, indiferent cât de benefice pot fi activitățile, acestea trebuie monitorizate și controlate pentru a menține echilibrul. Acest lucru aduce întrebarea cât de lungă ar trebui să fie antrenamentul și de ce ar trebui să-l cronometrați. 

     Ar trebui luați în considerare o mulțime de factori diferiți atunci când alegeți durata antrenamentului. Ar trebui să iei în considerare vârsta ta, experiența ta de antrenament, obiectivele pe care ai dori să le atingi printr-un exercițiu, structura antrenamentului și pauzele pe care le ai între sesiunile de antrenament, cât de aglomerată este sala ta și multe altele. 

  Acești factori vă vor ajuta să determinați dacă va fi cel mai bine pentru dvs. să programați sesiunea de antrenament. Dacă te antrenezi înainte de a merge la muncă dimineața, ai nevoie de o limită de timp. Ar trebui să înțelegi că nu este întotdeauna adevărat că durata antrenamentului tău determină cât de eficient va fi. Vrei oase și mușchi sănătoși și puternici; nu le vrei uzate. 

Nu este vorba atât de mult despre timpul alocat antrenamentului. Calitatea este de maximă importanță. Pe măsură ce vă îmbunătățiți antrenamentul, nu înseamnă neapărat că ar trebui să faceți ceva cu privire la durata antrenamentului; ai putea, de exemplu, sa cresti greutatea sau distanta. Cronometrarea duratei antrenamentului vă poate ajuta să vă concentrați; poate crește nivelul de seriozitate și poate îmbunătăți calitatea antrenamentului. 

Cronometrarea duratei antrenamentului este esențială dacă nu aveți încredere în voi înșivă să vă concentrați.