De ce ar trebui să dormi pe partea stângă

De ce ar trebui să dormi pe partea stângă De ce ar trebui să dormi pe partea stângă

Avantajele adormirii pe partea stângă

Dacă dormiți pe partea dreaptă,pe stomac sau pe spate, atunci va trebui să luați în considerare că este timpul pentru o schimbare. Există mult mai multe beneficii pentru sănătate în a dormi pe partea stânga și ar putea face o diferențiere pentru sănătatea ta.

Reduce sforăitul

Dacă ești un sforăitor obișnuit, probabil că trebuie să înduri gemetele constante ale partenerului tău, în timp ce aceștia trebuie să suporte sforăitul tău de noapte. Este o situație de pierdere-pierdere. Dar nu totul este pierdut! Dormitul pe partea stângă este o modalitate ușoară de a prelua controlul. Când sunteți pe spate și într-un somn profund, maxilarul vă relaxează și exacerbează sforăitul. Așadar, data viitoare, rotiți-vă pe stânga și testați-l.

Combate refluxul acid

Deși a mânca înainte de a merge la culcare nu este sănătos, stilul nostru de viață ocupat de astăzi face dificilă mâncarea la momentele potrivite. Dacă aveți o cină târzie sau pur și simplu vă delectați înainte de culcare, este posibil să găsiți că suferiți de reflux acid în timpul nopții. Ei bine, cercetătorii spun că dormitul pe stânga poate atenua simptomele de reflux acid.

Vă ajută inima

Există și beneficii ale inimii atunci când dormi pe stânga, deoarece ajută la promovarea circulației sângelui prin corp. Deci, dacă suferiți de orice afecțiune a inimii, atunci aceasta este o modalitate ușoară de a vă ajuta inima să-și facă treaba în timp ce dormiți.

Femeilor însărcinate le va plăcea acest lucru

Dacă sunteți gravidă și vă este greu să dormiți confortabil, s-ar putea să fiți surprinși să auziți că există un motiv fizic pentru aceasta. Dormitul pe partea dreaptă face ca uterul să-și exercite presiunea asupra ficatului deoarece este situat pe partea dreaptă. Deci, când dormi în stânga, nu vei simți acest disconfort!

Vă ajută ganglionii limfatici

Un alt beneficiu surprinzător pentru sănătate este că ganglionii limfatici funcționează mai bine atunci când dormiți pe stânga. Dormitul în această poziție ajută corpul să filtreze cu ușurință lichidele prin sistemul dvs., dar când dormiți pe dreapta, face ganglionii limfatici mai lent.