De ce ar trebui să devii un colecționar de monede

De ce ar trebui să devii un colecționar de monede De ce ar trebui să devii un colecționar de monede

Când auziți despre colecționarii de monede, vă întrebați adesea de unde ar putea veni pasiunea lor. Deși cu toții avem hobby-uri unice, colecția de monede pur și simplu nu pare să ne bată inima. Cu toate acestea, atunci când înțelegeți câți bani se pot vinde unele monede la licitație, puteți înțelege atracția. Am enumerat mai jos cele mai bine vândute monede prin licitație publică pentru a arăta că poate acesta este un hobby care merită luat în considerare.

The Liberty Head Nickel

Nichelul cu capul Liberty este o monedă bătută pentru prima dată în 1913. Se știe că doar cinci există astăzi și una a fost recent la licitație, în 2018. Moneda era într-o stare atât de impecabilă încât s-a vândut cu peste 4,5 milioane de dolari . În timp ce prețul de vânzare al multor monede este legat de câte au fost tipărite inițial, se știe puține despre înregistrările acestei monede, așa că ar putea exista mai multe nichele Liberty nedescoperite. Verifică-ți depozitul de monede acasă pentru că dacă ai un nichel din 1913, s-ar putea să fii acum milionar. 

Dublonul Brasher

Unii consideră Brasher Doubloon drept cea mai importantă monedă din lume. Este anterioară monedei naționale și se crede că a fost făcută în 1787. În acest moment, oamenii de afaceri privați își bateau propriile monede. O serie de dubloane Brasher au fost scoase la licitație recent. Dacă însemnul EB este pe aripa păsării, atunci poate aduce peste 4,5 milioane de dolari, dar dacă este pe sân, ți-ar putea aduce peste 7 milioane de dolari. 

Vulturul dublu

Această monedă are o poveste fascinantă. A fost bătută în 1933, într-o perioadă în care America trecea printr-o criză financiară. Președintele de atunci, Roosevelt, a decis că orice aur era nevoie de guvern. Și-a amintit toate monedele de 20 de dolari la acea vreme și le-a topit pentru aur. Unii nu s-au întors la guvern și rămân în circulație astăzi. Dacă ai unul, ți-ar putea câștiga peste 7,5 milioane de dolari. Cu toate acestea, aveți grijă cum sau unde îl vindeți. Este ilegal să dețineți această monedă în America și, dacă o vindeți pe pământ american, va trebui să împărțiți veniturile cu trezoreria națională. 

Părul curgător Dolarul de argint

Se crede că este prima monedă de argint bătută. Moneda datează din 1794 și s-a vândut recent la licitație pentru peste 10 milioane de dolari . Dacă poți găsi unul dintre acestea, atunci probabil că ești cel mai mare colecționar de monede din lume.