Cum trebuie sa screti un plan de afaceri corect

Cum trebuie sa screti un plan de afaceri corect Cum trebuie sa screti un plan de afaceri corect

Ori de câte ori întâlnești antreprenori de succes, ești obligat să te gândești la ce le determină afacerile? Este capitala, strategia de marketing sau planificarea?

De fapt, este totul. Și când toate acestea sunt combinate într-un document bine gândit numit plan de afaceri, succesul este la doar o aruncătură de băț. 

Un plan de afaceri vă delimitează viziunea. Acesta răspunde la întrebări precum obiectivele dvs., cum își propune afacerea dvs. să ajute societatea și, cel mai important, cum își propune să rezolve problema pe care vă concentrați.

Deci, într-un fel, este versiunea dvs. de ce ați configurat ceea ce ați configurat. Dar asta nu înseamnă că poate fi vag. Există câteva elemente cheie pe care ar trebui să le atingă.

Care sunt aceste elemente cheie și cum puteți scrie un plan de afaceri adecvat? Să aflăm.

Un rezumat este esența afacerii exprimată în câteva rânduri. Acesta explică motivul din spatele existenței afacerii și, prin urmare, trebuie inclus. În mod similar, descrierea organizațională explică sectorul în care va opera compania dvs., iar aceste informații sunt, de asemenea, o necesitate.

Aceste descrieri ar trebui să fie date în mod specific în planul de afaceri, deoarece acest lucru se concentrează pe investitori. 

Descrierea liniei dvs. de produse este esențială, deoarece explică utilitatea produsului dvs. și valoarea pe care aceasta o va adăuga consumatorilor. În ceea ce privește dimensiunea pieței, va trebui să efectuați o analiză aprofundată pentru a defini pe ce secțiuni și dimensiunea pieței vă concentrați.

Ar trebui să explice strategia dvs. de vânzare, strategia de poziționare și concurenții dvs. O astfel de analiză detaliată vă va ajuta în atragerea investitorilor. 

Când vine vorba de detalii precum dimensiunea echipei, profilurile posturilor, operațiunile comerciale etc., ar trebui să fiți complet transparent. Acest lucru arată că aveți o viziune clară. De asemenea, aspectele financiare ar trebui definite cu precizie prin bilanțurile propuse, situațiile de venituri și fluxuri de numerar proiectate și alte date financiare.

Nu faceți greșeala de a părăsi planul dvs. de afaceri fără o concluzie adecvată. Închideți-l prin câteva documente justificative care descriu viabilitatea organizației dvs. Puteți adăuga și aici contracte anterioare sau orice alte declarații legale. Cu toate acestea, ai grijă să nu devii impulsiv. Gândiți-vă înainte de a atașa orice documente.

Și ca antreprenor, trebuie să înțelegeți diferența dintre cei doi. Trebuie să înțelegeți că banii nu sunt singurul motiv pentru a începe o aventură și, odată ce acceptați acest lucru, sunteți bine să plecați.