Cum se face pomparea betonului?

Cum se face pomparea betonului? Cum se face pomparea betonului?

Betonarea este un proces destul de dificil, atunci cand urmeaza sa construiesti ceva, in primul rand pentru ca depinde foarte mult de conditiile meteo si in al doilea rand pentru ca intreaga structura, poate sa depinda ulterior de betonul turnat.

Betonarea se poate face prin mai multe metode. Daca exista spatiu, se poate turna cu betoniera iar apoi betonul se poate uniformiza cu ajutorul unor vibratoare.

Daca spatiul nu ajuta, atunci betonarea se face prin pompare. Exista foarte multe variante de pompe, cu diferite dimensiuni si cu diferite volume de beton pompat. Achizitia pompei se face in functie de necesitatile de pe santier.

Este ideal sa se apeleze la inchirierea unei pompe de beton. O pompa de beton inchiriere poate sa ofere mult mai multe avantaje financiare decat una gata cumparata si poate sa reduca semnificativ intregul proces de constructie.

Avantajele unei astfel de pompe sunt foarte simple:

– Turnarea betonului se face foarte rapid, pe orice tip de snatier. Nu trebuie o logistica prea mare si nu trebuie foarte mult spatiu pentru o astfel de turnare. In cazul in care locul de turnare este cu adevarat inaccesibil, pompa de beton este indispensabila. Poate sa realizeze turnari de la inaltimi foarte mari, turnari la distante mari pe orizontala si turnari in zonele in care accesul este aproape imposibil.– Turnarea se face in conditii optime. Nu se va face sub nicio forma rabat la calitatea turnarii;– Reducerea fortei de munca. Efortul pentru o astfel de turnare este minim, asadar, nu este necesara forta de munca;

– Imbunatatirea securitatii muncitorilor de pe santier. Un mare avantaj al unei pompe de beton este faptul cae ste foarte sigura. Astfel, muncitorii de pe santier vor putea sa isi practice meseria in deplina siguranta.

Care sunt caracteristicile unei pompe de beton?

Daca vorbim de o pompa mobila, aceasta poate fi echipata cu brate de diferite lungimi ( intre 21 de metri si 46 de metri ). Daca vorbim despre o pompa fixa, aceasta este echipata cu diverse tevi si furtune detasabile si poate fi folosita in aproape orice conditii.

Capacitatea de pompare a oricarei din aceste pompe poate sa varieze intre 10 si 90 de metri 3 pe ora, asadar, o pompa de beton poate sa fie folosita fara niciun fel de problema in orice tip de santier.