Cum să vă ușurați munca ca mama ocupata de cresterea copilului

Cum să vă ușurați munca ca mama ocupata de cresterea copilului Cum să vă ușurați munca ca mama ocupata de cresterea copilului

Faptul este că viața de astăzi nu este ușoară pentru nici un părinte.

De mult au trecut zilele în care ai fi putut crește mai mulți copii cu un singur salariu, lăsând un părinte să aibă grijă de copii cu normă întreagă.

Cu toții avem vieți aglomerate de jonglat și uneori se poate simți că totul este prea mult de gestionat.

Cu cât aveți mai mult, cu atât mai mult trebuie să vă echilibrați.

Acesta este motivul pentru care este important să luați mantra „bucuriei scânteietoare” pe care Marie Kondo a popularizat-o. Este absolut obligatoriu orice lucru pe care îl faceți sau există lucruri pe care le faceți dintr-un sentiment de obligație, dar care vă îndepărtează de bunăstarea?

Iată câteva sfaturi pentru mămicile ocupate care vor să preia controlul vieții lor înapoi.

Fă mai puțin, realizează mai mult

Nu veți face niciodată toate lucrurile de pe lista fizică sau mentală de a face, și este în regulă. Acest lucru este valabil mai ales atunci când copiii tăi sunt tineri. Veți dori întotdeauna ca casa dvs. să arate mai organizată și mai curată și nu va fi niciodată la înălțimea standardului din capul vostru. Atunci trebuie să adopți o mentalitate mai mică. Cu cât spațiul tău este mai slab, cu atât mai puțin va trebui să-ți faci griji.

A trăi sau a munci într-un loc împrăștiat va duce la mai multă confuzie și frustrare. În loc să pierdeți timpul organizând lucruri de care nu aveți nevoie, declutarea vă permite să vă concentrați mai mult timp pe lucrurile importante.

Grupați-vă sarcinile

Poate fi atât de copleșitor să încerci să ții evidența a tot ce trebuie să faci și vrei să faci pe parcursul săptămânii. Lăsați deoparte ceva timp pentru a planifica săptămâna. Ar trebui să dureze aproximativ o jumătate de oră din săptămână și vă va economisi mult timp pe drum. Încercați să vă compartimentați lista de sarcini pentru a reduce stresul pe parcursul săptămânii.

Nu egalează treburile cu îngrijirea de sine

Cât de des ați luat o zi de vacanță și ați ajuns să o petreceți făcând comisioane, în special cele care sunt pentru alți membri ai familiei dumneavoastră? Cât de des, atunci când faci asta, te simți neliniștit la sfârșitul zilei și ți-ai dori să ajungi să lucrezi?

Desigur, comisioanele și treburile sunt necesare, dar trebuie să vă alocați timp pentru a face lucruri care vă plac. Petreceți timp de calitate cu dvs. și membrii familiei dvs. pentru a vă menține sănătos.

Sarcini descărcate care nu vă plac

Dacă urăști curățenia și îți poți permite, angajează pe cineva care să facă curățenie pentru tine. Vă va ajuta să reduceți stresul și frica pe care o simțiți atunci când vine vorba de acea sarcină anume. Puteți aplica acest lucru la alte sarcini sau treburi. Încercați să externalizați orice treburi care nu vă plac sau la care nu sunteți deosebit de pricepuți. În mod similar, încercați să comunicați cu partenerul dvs. și încercați să împărțiți și să cuceriți sarcinile, astfel responsabilitatea nu revine unei singure persoane și o copleșește.