Cum sa te mentii in forma cand sunt temperaturi foarte ridicate afara

Este adevărat că vestul este mult mai rece și mai umed decât restul lumii. Cu toate acestea, acest scenariu s-a schimbat în ultimii ani. Acum, SUA și Europa se încălzesc mai mult în comparație cu ceea ce erau înainte, ceea ce duce la un număr tot mai mare de boli de căldură și insolație. Potrivit medicilor, este mai bine să luați măsuri pentru a învinge căldura și a vă răcori decât să așteptați să se stingă căldura. Să aflăm ce spune știința despre menținerea rece la temperaturi ridicate.

Pierdem apă și minerale din corpul nostru în timp ce transpiram și putem transpira până la 10 litri pe zi în condiții foarte calde. Așadar, este foarte important să reumpleți lichidul din organism, bând multe lichide. Studiile arată că băuturile calde pot fi, în mod surprinzător, ceva mai eficiente în acest caz decât cele reci. Băuturile calde ridică temperatura centrală a corpului pentru o perioadă scurtă de timp, dar induc și transpirația și scad treptat temperatura corpului.

Un ventilator de aer oferă o briză răcoritoare pe pielea ta, dar, în realitate, nu ajută întotdeauna la răcire. Potrivit cercetărilor, ventilatoarele te pot face să te simți mai rău, mai ales în condiții de căldură uscată. Conform ghidului OMS, utilizarea unui ventilator de aer peste 35oC nu este utilă pentru a reduce șansele de a suferi insolație și epuizare de căldură, care pot fi fatale în cazuri extreme.

Conform cercetărilor, punerea picioarelor în apă rece face minuni în menținerea organelor în funcțiune corectă și reducerea temperaturii corpului. Dar ceea ce majoritatea dintre noi nu știm este că a face o baie sau un duș călduț este și mai bine! O scufundare în apă rece este cu siguranță tentantă, dar șocul rece poate fi extrem de periculos sub căldură. În condiții extreme, cum ar fi seceta, conservați apa și concentrați-vă pe răcirea părților mici ale corpului, cum ar fi mâinile și picioarele, sau fața și gâtul cu suficientă apă.

Nopțile nedormite într-un val de căldură te pot tenta să instalezi aer condiționat în casa ta. Cu toate acestea, există o soluție excelentă pentru aceasta, care este mai blândă cu factura de energie. În zonele metropolitane, pereții și acoperișurile verzi pot fi de mare ajutor pentru răcirea structurii încălzite. Acoperișurile verzi pot reduce căldura cu 12oC, iar pereții verzi pot fi mai reci decât pereții convenționali până la 32oC, economisind până la 59% costurile de energie și oferind izolare fonică naturală. Pe deasupra arata foarte frumos!