Cum sa te feresti de insecte

Daca ai avut in trecut experiente mai proaste in ceea ce priveste interactiunea cu insectele, cu siguranta acest subiect iti da fiori si mari batai de cap. Si, daca ai ajuns astazi aici, cu siguranta te intrebi la ce practici eficiente ai putea apela pentru ca sa nu mai existe o data viitoare si o astfel de experienta negativa.

Ei bine, exista mai multe modalitati in care te poti feri de impactul negativ pe care insectele il pot avea asupra ta si asupra lucrurilor din jurul tau. Iata asadar cateva dinte ele.

 

3 modalitati pentru a te feri de insecte:

 

1. Evita calatoriile in mediile umede!

Acolo unde exista un mediu umed si/sau apa, cat si acolo unde vor fi medii murdare, insectele nu vor ezita sa apara si ele. Astfel, chiar daca iti fac placere acele calatorii si aventuri in natura, e recomandat sa le eviti in special atunci cand sezonul este cald, umed si/sau ploios. In acest mod te asiguri ca previi o viitoare experienta negativa.

 

2. Evita sa folosesti parfumuri!

Da, parfumurile pot fi un adevarat mecanism de atrage nu doar al oamenilor de sex opus si nu numai, cat si al insectelor. Iar acest lucru cu siguranta nu e deloc placut, mai ales atunci cand suferi si de o alergie la insecte. Sunt foarte multe insecte care sunt extrem de atrase de diferite esente si parfumuri, ceea ce inseamna ca evitand sa te parfumezi si sa mergi pe solutii de ingrijire cu putin sau deloc fara parfum, vei avea sanse foarte mari ca sa eviti interactiunea cu o serie de insecte.

 

3. Fa curat mai des

Asa cum menttionam si anterior, foarte multe insecte sunt atrase de catre mirosurile pe care le emana curatenia sau chiar si mancarurile. Multe insecte cerceteaza locurile in permanenta, astfel ca ai foarte multe sanse ca aceasta sa-si gaseasca culcus in farfuria a de mancare, intr-o punga cu alimente sau sub un dulap unde sunt lucruri uitate.

De aceea, ar trebui sa eviti sa lasi mancarea neacoperita, pungile neinchise perfect ermetic si, totodata, n-ar strica sa faci curatenie generala mult mai des.