Cum sa stimulezi puterea creierului cu aceste activitati

Unii dintre noi ar putea crede că a ne face mai ascuțiți, mai inteligenți este să ne ocupăm de lucruri dificile care necesită o funcție cognitivă optimă. Dar acest lucru poate face pe oricine să se simtă stresat și ars, ceea ce afectează foarte mult sănătatea mintală.

Brainpower este întotdeauna la îndemână în situațiile de zi cu zi: de la finalizarea sarcinilor la locul de muncă până la găsirea soluțiilor la probleme simple. Acest lucru ar face lucrurile mai ușor de realizat în cel mai scurt timp posibil, deci merită cu siguranță îmbunătățit.

CERCETĂRI PRIVIND ACTIVITĂȚILE FĂRĂ MINTE

Nu întotdeauna este vorba de problemele matematice și de legile și teoriile științifice care ne zgârie capul, care ne pot spori puterea creierului. Uneori, este vorba despre lucrurile fără minte pe care le facem - știți, momentele în care de obicei nu ne rănim gândindu-ne prea mult.

Cercetările publicate în Psychological Science au analizat participanții care, în prima rundă, au fost rugați să efectueze o „Sarcină de utilizare neobișnuită”, în care ar enumera, pe cât pot, funcția neobișnuită a unui articol.

Apoi, participanții au fost împărțiți în patru grupuri: cei care vor îndeplini o sarcină solicitantă, în al doilea rând pentru o activitate neexigentă, altuia i s-a permis să se odihnească, iar ultimului nu i s-a permis să ia o pauză. Dintre toate echipele, cei cărora li s-a făcut o corvoadă nesigură pentru a termina au avut o îmbunătățire a scorurilor lor din prima rundă.

LOGICA DIN SPATELE REZULTATELOR

Profesorul de psihologie al Universității din California, Jonathan Schooler, a explicat că îmbunătățirea performanței a arătat că și rătăcirea minții este utilă.

Dacă o persoană se confruntă cu o activitate nesigură, aceasta împiedică o persoană să se scufunde într-un singur tren de gândire, a adăugat el. În ceea ce îi privește pe cei care s-au odihnit și nu au avut performanțe mai bune, probabil că s-a întâmplat pentru că creierul lor nu a luat cu adevărat o pauză, ci a rumegat.

Acest lucru înseamnă doar că nu ar trebui să ne simțim rău ori de câte ori îndeplinim sarcini banale, cum ar fi să facem un duș sau să spălăm vasele, deoarece în aceste momente permitem creierului nostru să fie supus unei incubări creative, a spus expertul. Așadar, data viitoare când veți face grădinărit , nu vă simțiți niciodată rău, deoarece cu siguranță nu este o pierdere de timp.

ALTE ACTIVITĂȚI PENTRU SĂNĂTATEA CREIERULUI

Oricât de ocupați am fi, merită să strângem din când în când ședințele de transpirație. Exercițiile fizice au o mulțime de beneficii asupra corpului nostru, dar știați că vă crește și puterea creierului? Da, s-a constatat că îmbunătățește memoria.

Placa se va acumula în artere dacă nu vă antrenați în mod regulat, în timp ce vasele dvs. vor pompa în mod ineficient sânge. Placa va reduce substanțele nutritive aduse creierului. S-a spus că alergarea vă ajută să vă păstrați creierul de degenerare, deci ce nu trebuie să vă placă atunci când sunteți activ?

Consumul de cafea este, de asemenea, benefic. Cei mai mulți dintre noi încep dimineața cu o ceașcă de joe, care în cele din urmă ne începe ziua. Nu este un secret faptul că ne ține atenți, dar s-a dovedit, de asemenea, că este eficient în stimularea inteligenței.

Cu toate acestea, știm că efectul nu va fi pe termen lung, așa că se va epuiza, totuși, ar putea fi util dacă aveți nevoie de un optimizator imediat.