Aceste trucuri iti vor proteja tenul de microbi!

Lupta cu microbii si bacteriile ce se afla pretutindeni in jurul nostru este una acerba. Din pacate, nu putem preveni intotdeauna ca acesti microbi sa ia contact cu pielea, in special cu tenul care este o zona expusa in permanenta la acestia. Insa, putem apela la o serie de bune practici astfel incat sa evitam cat mai mult contactul cu putinta.

Iar pensulele de machiaj si aparatele de infrumusetare sunt un mediu propice pentru dezvoltarea unei culturi vaste de microbi, astfel ca mentenanta si igiena acestora este extrem de importanta.

 

Cum sa-ti protejezi tenul de microbi

 

l  Igienizeaza-ti in permanenta pensulele si echipamentele de igiena

Nu uita ca dupa fiecare utilizare sa-ti igienizezi si sa-ti dezinfectezi corespunzator atat pensulele, cat si echipamentele care au contact cu tenul (perii faciale, aparate de ras etc.). Doar sapunul nu e adesea eficient, asa ca e necesar sa folosesti extra si solutii cu rol dezinfectant.

 

l  Evita sa atingi tenul

Unul dintre cele mai frecvente obiceiul proaste care duc la predispunerea tenului la microbi este atingerea fetei cu mainile neigienizate. Asadar, evita cat mai mult sa-ti atingi fata cu diferite obiecte sau chiar cu mainile care nu au fost dezinfectate in prealabil.

 

l  Foloseste textile de calitate

Fetele de perna din bumbac sau matase previn dezvoltarea accentuata a microbilor, asa ca sunt o solutie optima pentru a-ti ingriji tenul pe timp de noapte.