Cum sa obtii un imprumut avantajos

Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le luam in calcul atunci cand decideti sa cumparati un imprumut sau un credit pentru afacerea noastra.   Asigurati-va ca intr-adevar aveti nevoie de un imprumut Primul sfat este sa ne asiguram ca intr-adevar vom avea nevoie de bani suplimentari  si ca singura modalitate de a obtine acest lucru este prin finantarea externa.

Am putea avea nevoie de bani pentru a ne mari capitalul de lucru, pentru a achizitiona masini noi, pentru a deschide noi spatii, pentru a putea anula alte datorii etc.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca solicitarea unui imprumut implica o mare responsabilitate, asa ca, inainte de a-l solicita, trebuie sa ne asiguram ca vom putea plati in timp util.

Asigurati-va ca vom putea plati datoria Al doilea sfat este sa ne asiguram ca suntem in masura sa platim datoria.

Pentru aceasta, trebuie sa ne pregatim previziunile privind veniturile si cheltuielile si sa evaluam daca profiturile obtinute odata ce imprumutul este utilizat, ne va permite sa platim transele necesare pentru a anula datoria.

Evaluati si comparati diferitele oferte financiare Inainte de a decide asupra unei anumite optiuni financiare, trebuie sa evaluam si sa comparam bine toate ofertele financiare existente pe piata.

Trebuie sa analizam toate institutiile financiare care ne-ar putea da de credit, precum si produsele pe care le ofera, luand in considerare costul de imprumut, termene, reputatia bancii, serviciul sau client, etc.

Luati in considerare costul total al finantarii La evaluarea si compararea diferitelor produse financiare existente, trebuie sa tinem seama de costul total al finantarii, dar nu si de rata dobanzii.

Costul financiar total include rata dobanzii, plus alte costuri suplimentare care sunt de obicei incluse in credit, cum ar fi cheltuielile de acordare sau intretinere.

Asadar, inainte de a tine cont de rata dobanzii, ceea ce ar trebui sa consideram cu adevarat este costul financiar total, care este rata reala a dobanzii de platit.

Atunci cand achizitionati un imprumut, inainte de semnarea contractului, trebuie sa ne luam timp si sa citim bine conditiile. Trebuie sa cititi, daca exista conditii sau costuri suplimentare de care nu am avut cunostinte, si nu trebuie sa ezitati sa puneti orice intrebari daca aveti nelamuriri.

Negocierea unor conditii mai bune Ar trebui sa luam intotdeauna in considerare posibilitatea negocierii imprumutului, incercarea de a obtine o rata a dobanzii mai mica, comisioane mai mici sau, in general, sa obtinem conditii mai bune.

Nu trebuie niciodata sa excludem aceasta optiune, mai ales daca suntem deja clienti ai institutiei financiare sau am demonstrat deja o buna capacitate a datoriei.