Cum sa ingrijesti un tatuaj nou

Din momentul in care pasim in afara studioului de tatuaj cu un design nou pe pielea noastra, suntem responsabili sa avem grija de el si sa evitam orice fel de infectie sau problema care ar putea aparea. Daca nu urmam indicatiile artistului de tatuaj, nu suntem precauti cu igiena si protectia zonei tatuate, acesta poate deveni un dezastru real. Stii cum sa ai grija de noul tau tatuaj?

Ingrijirea incepe imediat ce tatuajul este terminat. Artistul ar trebui sa aplice un strat subtire de unguent pe tatuaj si apoi sa acopere zona intr-un bandaj sau in folie de plastic. Aceasta acoperire impiedica bacteriile sa intre in piele. Protejati, de asemenea, tatuajul de frecarea de haine si de iritare.

1. Tineti bandajul. Asa cum am mentionat mai sus, tatuajul este o rana deschisa. De aceea artistul dvs. de tatuaj il acopera. Este pentru a preveni bacterii si infectii. Pastrati bandajele atata timp cat artistul tatuator v-a spus. Nu doriti sa lasati un bandaj de plastic mai mult de 8 ore si, de obicei, eliminati orice bandaj dupa 4-6 ore.

2. Pastrati tatuajul curat. Mergeti acasa si faceti asta intr-un mediu curat si sigur. Amintiti-va, tatuajul dvs. este inca o rana. Scoateti bandajul si spalati-va tatuajul cu apa calda si sapun lichid antibacterian. Spalati orice vaselina, cerneala si / sau sange ramase. Uscati-l usor cu un prosop moale super-curat. Nu frecati. Puteti sa faceti dus cu noul dvs. tatuaj, amintiti-va doar sa spalati tot samponul sau sapunul cu apa, cu atentie.

Nu faceti baie, nu este bine sa inmuiati un tatuaj nou in apa.

3. Tratati tatuajul. Spalati si pastrati in general zona dvs. de tatuaj curata, este o necesitate, dar va trebui sa o tratati si cu unele produse. Dupa ce spalati tatuajul cu sapun antibacterian si cand zona este complet uscata, aplicati un unguent antibacterian. Exista multe produse pe care le puteti utiliza si exista si produse speciale pentru tatuaje. Adresati-va artistului dvs. de tatuaj, deoarece va va sugera cele mai bune produse de utilizat. Utilizati produsul antibacterian timp de 5 zile.

4. Umidificati. Dupa 5 zile de tratament antibacterian, va trebui sa continuati sa va pastrati tatuajul curat. In loc sa aplicati unguent, utilizati o lotiune. Utilizati o lotiune fara parfum. Aceasta va impiedica pielea sa se usuce prea mult si sa se cojeasca.