Cum sa alegi firma potrivita de web design pentru proiectul tau?

  • Luni, 15 Martie 2021
  • Internet
  • Publicat de
Cum sa alegi firma potrivita de web design pentru proiectul tau? Cum sa alegi firma potrivita de web design pentru proiectul tau?

Cum sa alegi firma potrivita de web design pentru proiectul tau?

Internetul a devenit astazi o necesitate. Deoarece tehnica evolueaza din ce in ce mai mult, nici internetul nu se lasa mai prejos. In aceasta era a ONLINE-ului, daca vrei ca afacerea ta sa evolueze si inca nu existi pe web, atunci ar fi bine sa te orientezi catre o firma de web design pentru a-ti crea un website. Un website poate fi cea mai buna investitie pe care o poti face pentru firma ta, poate fi colacul de salvare al afacerii tale. Astazi tot mai multi clienti cauta produsele si serviciile dorite doar navigand pe internet si facand cateva clicuri. Poti afla o multime de lucruri doar stand in fata unui computer si facand cateva cautari pe ‘batranul’ Google.

Astfel, daca te-ai hotarat sa iti faci o pagina web, trebuie sa cunosti cateva aspecte esentiale, inainte de a porni la drum.

Contacteaza cat mai multe firme si obtine cat mai multe oferte web design

Nu te rezuma la prima varianta gasita. Este foarte important sa verificati piata si preturile, si nu intotdeauna, primul gasit, primul platit.

Baiatul vecinului, informatician, nu e intotdeauna cea mai buna alegere

Cu totii cunoastem diverse persoane care ‘se pricepe la calculatoare’. Un design profesional care sa aduca profit companiei  nu poate fi realizat de oricine. O firma specializata in web design va sti intotdeauna ce este nou in domeniu, ultimele tehnologii pe care trebuie sa le foloseasca, vor avea experienta pentru a duce proiectul la bun sfarsit. Plus ca, ‘vecinul’ se poate muta peste o perioada de timp, sau probabil vor interveni alte probleme si nu va mai avea cine sa se ocupe de acesta.

Consultati portofoliul firmei

O firma profesionista de web design va avea intotdeauna un portofoliu cu lucrarile realizate. Verifica acest portofoliu, si nu ezita sa verifici si sursa acestor lucrari, multe pot fi false. Niciodata nu alege o firma de web design inainte de a verifica testimonialele acesteia.

Contractul de colaborare si avansul inainte de inceperea lucrarii constituie un avantaj

Daca ai gasit deja firma ideala de web design, contractul este urmatorul pas in aceasta colaborare, contract in care sa fie specificate toate aspectele acestei colaborari. Stabileste deadline-uri clare si nu plati toata suma in avans.

Verifica inregistrarea domeniului

Alegerea domeniului web este un pas important in crearea unui website. Verifica domeniul achizitionat pentru tine. Ideal este ca acest domeniu sa il achizitionezi singur, pe numele tau, la fel si abonamentul de gazduire web. Au fost intalnite situatii in care numele de domeniu a fost achizitionat pe numele unui angajat al firmei care dupa o perioada a plecat din tara sau nu a mai fost de gasit iar toata investitia a fost in zadar, sau in urma unor neintelegeri cu cei care au construit site-ul, proprietarul nu mai poate avea acces la website-ul lor. Domeniul si gazduirea trebuie sa fie pe numele proprietarului site-ului.

Ca si incheiere, nu trebuie sa uitati ca un website este o investitie care trebuie sa ‘produca’, sa aduca vizitatori si sa functioneze bine. Poate ca ‘vecinul’ dumneavoastra este mai ieftin dar cu siguranta calitatea lucrarii sale va fi net inferioara unui proiect realizat de o firma din domeniu cu experienta in web design.