Cum sa ai grija de barba ta

Cum sa ai grija de barba ta Cum sa ai grija de barba ta

Tendinta de a creste barba a crescut atat de mult in ultimii ani, incat au aparut nenumarate produse pentru ingrijirea sa. Exista multa varietate in functie de tipurile de barba si piele. Desi nu este posibil sa le mentionam pe toate, putem face o scurta lista cu cele mai bune produse pentru barbatii cu barba

Ce sunt mai exact produsele pentru barba?

Sunt cele care ajuta la ingrijirea, intretinerea si coafarea barbii. Cele mai frecvente sunt aparatele de ras, foarfece speciale pentru taiere; diferite uleiuri si balsamuri pentru umezire si hidratare; perii si piepteni, atat pentru a modela, cat si pentru a avea grija de aspectul general al barbii, dupa gusturi, moda si tendinte. Fiecare produs are proprietati si utilizari diferite.

De ce sunt necesare produsele pentru barba?

Exista multi oameni care cred ca este suficient doar sa tunda barba. Cu toate acestea, uita ca barba este un fir de par si, ca atare, are nevoie de ingrijire, la fel si pielea de sub ea. Prin urmare, produsele pentru barba de pe piata incearca sa faciliteze aceasta ingrijire. In mod specific, acestea sunt orientate catre urmatoarele puncte.

Exista o rutina de utilizare corecta a produselor pentru barba?

Ingrijirea si igiena barbii este ceva destul de personal. Nu toate barbile sunt la fel. Exista produse potrivite pentru unii oameni care nu functioneaza pentru altii. Cand cautati produse pentru barba, trebuie sa stiti clar stilul dvs. pentru a sti de ce aveti nevoie. In linii mari, se poate urma urmatoarea rutina:

Spalati barba: in mod ideal cu un sapun specific. Trebuie sa spalati pielea sub barba pentru a indeparta particulele de murdarie care s-ar fi putut acumula pe parcursul zilei. Este recomandabil sa masati barba atunci cand aplicati sapunul, astfel incat sa patrunda bine pe toate partile.

Clatiti barba: Este necesar sa nu ramana sapun care, la uscare, va poate irita pielea. Clatiti cu multa apa calduta.

Uscati barba: Cu un prosop, indepartati toata umezeala. Aveti grija cu parul umed, care este mai delicat decat atunci cand este uscat. Daca aveti nevoie, puteti folosi un uscator la caldura medie.

Aplicati balsamul pentru barba: Aplicati balsamul uscat pentru barba si lasati-l sa actioneze o jumatate de ora. Puneti o cantitate mica in mana si intindeti-o peste toata barba. Daca il masati bine cu degetele, veti obtine un aspect mai neted. De asemenea, veti evita frictiunea barbii.

Aplicati ulei de barba: Pentru barba scurta, uleiul este mai bun. Cu o barba lunga, depinde: daca ramaneti acasa, folosind ulei, pielea va fi hranita la maximum; daca aveti in plan sa iesiti afara, mai bine utilizati balsamul pentru a modela barba.

Produsele pentru barba sunt o serie de articole care ne ajuta sa avem grija de stilul barbii noastre. Exista o varietate pe piata, dar cele mai utilizate sunt balsamurile si sapunurile pentru barba, uleiurile si aparatele de ras. Sunt disponibile in seturi complete sau separat.