Cum recunosti un ceas original de unul contrafacut

Cum recunosti un ceas original de unul contrafacut Cum recunosti un ceas original de unul contrafacut

Acesta este un subiect care nu este rezolvat niciodata. Atata timp cat sunt implicati bani, incercarile de frauda vor continua sa existe, iar oamenii vor incerca sa vanda ceasuri contrafacute. Nu vorbim despre un Rolex fals de 20 de euro care se poate recunoaste de la un kilometru distanta, dar falsurile la nivel inalt, care necesita putina cercetare pentru a sti daca cineva este inselat (sau nu).

Intotdeauna asigurati-va ca stiti ce achizitionati, in special de la distribuitori sau furnizori pe care nu ii cunoasteti.

Marci de la Audemars Piguet la Zenith: toate sunt disponibile ca falsuri. Trucul este acela de a distinge un fals de un ceas real. Pe langa comentariile generale despre „Cumparati intotdeauna de la furnizor” si „Daca suna prea bine pentru a fi adevarat, probabil ca este”, aveti nevoie de sfaturi despre ce sa cautati si cum sa identificati un ceas fals.

Cum sa identificati un ceas autentic?

Raspunsul este in detalii ale ceasului. Este necesara o anumita experienta si, in unele cazuri, chiar si ajutorul unui expert sau al producatorului ceasului, insa identificarea unui ceas autentic se face in principal prin verificarea vizuala a anumitor detalii.

Acestea includ utilizarea anumitor materiale, precum si finisajul si calitatea exterioara (carcasa, curea etc.), dar acestea se gasesc in principal pe cadran. Aici veti putea distinge originalul de fals, folosind imagini de inalta rezolutie ale unui ceas autentic ca referinta. Marimea siglei, textul, utilizarea formularelor de pe cadran (realizate in Elvetia, T Swiss Made T,T

Fiti atenti, deoarece anumiti producatori de ceasuri lucreaza si cu diferiti furnizori de sfera. Nu toate modificarile sau abaterile sunt, prin definitie, motive sa credeti ca o piesa nu este autentica.