Cum realizezi o maioneza perfecta

Daca vrei o salata boeuf usoara sau un preparat pe baza de maioneza de casa, care sa nu cada greu sistemului digestiv si care sa aiba aroma si textura perfecta, trebuie sa ai in vedere cateva trucuri cheie pe care le-am invatat si noi de-a lungul timpului si care astazi ti le oferim si tie pentru a le pune in practica oricand, dupa bunul plac.

Maioneza perfecta nu e usor de facut, dar nici imposibila.

 

Cum realizezi o maioneza perfecta

 

De fiecare data cand o prepari adauga in maioneza un cartof fiert, dar limiteaza si cantitatea de oua si de ulei pe care o adaugi. Cartoful face maioneza de casa mult mai usoara, astfel ca nici nu vei sesiza cantitatea ridicata de ulei utilizata.

De altfel, tot la prepararea maionezei de casa trebuie sa folosesti mereu o lingura de lemn (in detrimentul celor metalice) pentru omogenizarea salatei si sa invarti ingredientele intr-un singur sens pentru a se evita “taierea acesteia”.

De altfel, uleiul de palmier ar putea sa-ti compromita treaba la fel ca si incorporarea unor cantitati mari de ulei deodata. Este de preferat sa folosesti ulei de floarea soarelui si nu uita sa adaugi putin cate putin si sa amesteci maioneza lent.

 

Asadar, data viitoare cand pregatesti maioneza, nu uita sa tii cont si de aceste sfaturi.