Cum poți să ajungi lider în domeniul proiectării, producerii și montajului de utilaje: exemplul Ciscom, companie cu 28 de ani de experiență

Piața proiectării, producerii și montajului de utilaje industriale este una foarte competitivă, așa că în această nișă nu rezistă, de obicei, decât cei mai buni. În plus, în spatele succesului unei companii care activează în acest domeniu stau ani întregi de activitate și sute de mii de clienți mulțumiți de calitatea produselor sau a serviciilor care le-au fost livrate.

Așadar, lucrurile se pot dovedi foarte complicate atunci când îți dorești să pătrunzi în această nișă și nu știi de unde să începi. În cele ce urmează îți propunem să aflăm împreună care sunt ingredientele succesului de la Ciscom, unul dintre liderii din acest domeniu.

Iată care sunt atuurile care au adus Ciscom în liga jucătorilor grei din această industrie și care ar putea să te ajute și pe tine, în cazul în care ești la început de drum cu businessul tău.

Un portofoliu cât mai divers

Un business de succes oferă o gamă variată de produse și de servicii. Iar dacă vorbim despre exemplul Ciscom, atunci este important de spus că, pe lângă buna reputație pe care a dobândit-o în domeniul proiectării, producerii și montajului utilajelor industriale, în paralel compania s-a axat și pe furnizarea de servicii de calitate (pentru industria constructoare de mașini, alimentară, de prelucrare a lemnului, chimică și petrochimică), precum și pe produse destinate construcțiilor sudate grele și ușoare, garduri metalice, porți acționate electric sau piese de schimb și dispozitive executate prin prelucrări mecanice.

De asemenea, compania a investit constant în dotări tehnice, care i-au permis producerea unei varietăți impresionante de produse metalice prin operații de debitare, frezare, mortezare, strunjire, sudare, ruluire tablă etc.

În plus, Ciscom și-a dat seama rapid că mai e loc de creștere, așa că a început să furnizeze și servicii de reparații pentru dispozitive hidraulice și alte utilaje (distribuitoare hidraulice, supape, pompe, motostivuitoare, compresoare electrice, vinciuri etc.).

De asemenea, la toate acestea se adaugă și demersurile de autorizare a firmei pentru furnizarea de servicii de ecologizare și curățare a terenurilor poluate cu petrol, precum și de curățare și calibrare de rezervoare.

Concluzia: un portofoliu cât mai divers te poate ajuta să ajungi la o plajă cât mai mare de potențiali clienți.

Produse de top

Dacă vorbim de produse, în cazul Ciscom acestea sunt alese întotdeauna pe sprânceană: firma pune preț pe relația pe care a dezvoltat-o în timp cu clienții, așa că toate eforturile se îndreaptă în direcția satisfacerii celor mai înalte exigențe de calitate și performanță.

Fie că vorbim de hale metalice, de utilaje agricole, piese de schimb pentru utilaje, macarale, lame de deszăpezire sau cupe  încărcătoare, Ciscom se asigură că toate aceste produse respectă standardele de calitate și de performanță cu care și-a obișnuit deja clienții.

Concluzia: dacă ai mereu grijă ca produsele pe care le comercializezi să respecte anumite standarde, clienții nu numai că vor reveni, dar vor și recomanda firma mai departe.

Servicii impecabile

Ciscom a ales, de asemenea, să dezvolte și câteva categorii de servicii, printre care se numără și prelucrări mecanice, reparații hidraulice, confecții metalice și construcții hale.

Toate aceste servicii au fost gândite pentru a răspunde cât mai bine necesităților clienților și pentru a reprezenta soluții fiabile pentru o gamă foarte variată de probleme.

Însă, pe o piață competitivă este foarte important ca serviciile pe care le oferi să fie impecabile. Cu alte cuvinte, promisiunea făcută clientului trebuie să fie onorată până în cele mai mici detalii. În acest context, Ciscom a avut întotdeauna grijă să promoveze o cultură a serviciilor în care clientul este vârful piramidei și astfel a reușit să se impună în această nișă cu competiție acerbă.

Concluzia: calitatea serviciilor oferite și modul în care este onorată promisiunea făcută clientului pot face diferența dintre un business oarecare și unul de succes.

În concluzie, acestea sunt cele trei lucruri pe care orice afacere aflată la început de drum le poate prelua din experiența îndelungată a Ciscom și aplica propriului model de business.