Cum pastrezi culorile lenjeriei pe termen lung

Cum pastrezi culorile lenjeriei pe termen lung Cum pastrezi culorile lenjeriei pe termen lung

Una dintre cele mai mari provocari ale gospodinelor este pastrarea textilelor intr-o perfecta stare pentru un termen cat mai lung. Odata cu atenuarea culorilor, pot aparea probleme si la textura lenjeriei si a tesaturilor pentru casa, ceea ce te poate “obliga” sa invesesti intr-un nou set de lenjerie.

Insa, cunoscand cateva trucuri de baza, poti si tu sa pastrezi cu succes lenjeriile pe termen cat mai lung si sa te bucuri de aceleasi culori intense.

 

Cum pastrezi culorile lenjeriei pe termen lung

 

Un prim aspect de care trebuie sa tii cont este materialul din care este confectionata lenjeria sau tehnologia prin care aceasta a fost fabricata. O lenjerie dintr-un material sintetic este mai predispusa adesea la decolorare.

De asemenea este foarte important tipul de detergent pe care-l folosesti. Utilizeaza detergenti blanzi sau ecologici si evita contactul lenjeriilor cu solutiile pe baza de inalbitori care subtiaza materialul si reduc intensitatea culorilor.

Atunci cand speli lenjeria la masina automata, foloseste optiunea de spalare la 30 grade Celsius, prevenind astfel deformarea tesaturii, dar si decolorarea.

Un alt lucru pe care-l poti face ca sa-ti mentii lenjeriile in perfecta stare e sa eviti sa le expui la soare, apeland la uscatoarele electrice, la uscarea acestora in interiorul locuintei sau la o masina cu uscator de rufe.