Cum ingrijesti parul vopsit

O podoaba capilara frumoasa si sanatoasa, in general, necesita o foarte mare atentie. Si, deseori, toata aceasta atentie trebuie sa ajunga la un nivel sporit, cu atat mai mult daca vorbim de un par care a trecut prin anumite interventii, precum vopsitul.

Vopsitul poate duce la aparitia unor dezechilibre asupra firului de par, insa cu atentia potrivita, il poti mentine in standarde optime si, deseori, sa ai grija de el acasa, cu bani putini, chiar mai bine decat o poti face la salon.

Iata asadar cateva trucuri si sfaturi pentru a-ti ingriji corespunzator parul vopsit.

 

1. Ofera-i cat mai multa hidratare

Hidratarea ofera beneficii enorme pentru orice element al corpului, implicit si pentru par. Ne referim aici atat la hidratarea interna, printr-un consum cat mai bogat de lichide (in special apa), cat si la hidratarea prin intermediul produselor de ingrijire folosite. Vei gasi pe piata foarte multe sampoane si balsamuri de par hidratante, atat la un buget accesibil, cat si produse profesionale. Este recomandat sa folosesti de asemenea si un ulei de par, cat si o lotiune, pe care le poti combina sisau utiliza individual sau combinate. Acestea vor hidrata parul in profunzime, iar parul tau va fi mai suplu, mai stralucitor si mai puternic.

 

2. Redu vopsirile

Chiar daca-ti place ca sa ai o culoare mereu proaspata si vibranta, cu cat iti vopsesti parul mai des, cu atat acesta poate fi mai afectat. De aceea e recomandat sa diminuezi aceasta perioada la o frecventa de 3-6 sau chiar cu mult peste acest interval. Poti opta in schimb pentru sampoanele nuantatoare sau pentru vopsele semipermanente cu extract de fructe, care nu-ti vor deteriora parul la fel de tare. Poti de asemenea sa inlocuiesti vopseaua clasica cu o vopsea mai prietenoasa, bio, asa cum este henna.

 

3. Alege aparate profesionale de stilizare

Daca obisnuiesti sa folosesti frecvent aparate de stilizare, acestea iti pot afecta intr-o mica masura parul si culoarea. Insa, daca alegi sa investesti in aparate de stilizare profesionale, cu o oarece protectie termica si invelis ceramic, poti reusi sa-ti mentii culoarea foarte vibranta si parul foarte suplu si frumos.