Cu cati bani trebuie sa te retragi la confort?

La fel ca majoritatea oamenilor, este posibil să vă fi gândit deja la cât de mulți bani veți avea nevoie în restul pensionării. De asemenea, probabil că v-ați întrebat de ce nu ați întâlnit niciodată o anumită sumă. Citiți mai departe pentru a afla în cele din urmă numărul magic pe care va trebui să îl atingeți pentru a vă retrage confortabil!

DEFINIREA UNEI PENSII CONFORTABILE

Primul pas este să determinați ce este o pensie „confortabilă” pentru dvs. Deși toată lumea este diferită, veți putea totuși să răspundeți la acest lucru cu un pic de matematică. Pentru a vă ajuta, iată trei lucruri de bază la care să vă gândiți atunci când calculați suma de care aveți nevoie pentru pensionare:

Necesități de bază : pentru a satisface acele elemente esențiale cu o pensie de bază, trebuie mai întâi să specificați nevoile dvs. lunare, apoi să le înmulțiți cu 12. Aceste nevoi includ, de obicei, ipotecă, asigurare, alimente, comisioane pentru automobile, utilități și cheltuieli suplimentare.

Luxe suplimentare : dacă sunteți înclinați spre viața luxoasă, trebuie să specificați activitățile dorite și să calculați costurile estimate pe baza frecvenței, a consumabilelor necesare și a altor factori asociați. Apoi, adăugați costurile acestora la fondurile dvs. lunare. Aceste indulgențe pot implica hobby-urile dvs., o casă de odihnă, un iaht sau călătorii.

Inflația : De asemenea, va trebui să luați în considerare inflația. În prezent, o mulțime de informații pot fi accesate pentru a ajuta la stabilirea unei evaluări sensibile a inflației. Cu toate acestea, 3-4% este o cifră a inflației pe termen lung suficient de bună pe care o puteți utiliza pentru calculele dvs.

REGULA GENERALĂ PENTRU ECONOMIILE LA PENSIONARE

Criteriul general deținut pentru planificarea pensionării este acela că trebuie să aveți, cel puțin, 80% din salariile anuale pe care le-ați obținut din muncă - adesea numite „venituri de înlocuire”. De exemplu, dacă ați câștigat 50.000 USD anual în timp ce erați angajat, trebuie să aveți pregătit aproximativ 40.000 USD pe an pentru pensionare.

Acesta este un început bun. Înmulțirea acestei sume cu media după speranța de viață la pensionare vă va ajuta să rezolvați suma minimă generală de care aveți nevoie. Orice cifră mai mult decât atât și, în general, vă aflați pe un teritoriu sigur.

CÂT AR TREBUI SĂ ECONOMISESC ÎN FIECARE LUNĂ?

După ce ați aflat care trebuie să fie obiectivul dvs., trebuie să aflați acum suma exactă de bani pe care ar trebui să o economisiți în fiecare lună. Există o mulțime de calculatoare de pensionare disponibile online, dar unul pe care îl sugerăm este MSN Money, care este destul de simplu. Tastați pur și simplu variabile, cum ar fi vârsta actuală, vârsta de pensionare aspirată, salariul actual și suma pe care sperați să o înlocuiți după pensionare.

De exemplu, să presupunem că vârsta dvs. este de 30 de ani, iar vârsta de pensionare dorită este de 65. De asemenea, vă așteptați să trăiți cel puțin 25 de ani după pensionare (vârsta de 90 de ani). Câștigați 50.000 de dolari anual și ați fi mulțumit cu 80% din salariile de pre-pensionare. Având în vedere o rentabilitate a investiției de 6% - o rată rezonabilă convențională - și o rată a inflației de 3% în timp, va trebui să economisiți 1.437 USD în fiecare lună pentru a vă atinge obiectivul.

Acest mod de calculare vă va pune pe drumul cel bun. Cu toate acestea, trebuie să vă uitați în continuare la alte surse posibile de venituri și la eventualele datorii pentru a vă asigura în continuare de pensionarea confortabilă pe care o vizați.