Creare site web folosind platforme gazduite, saas

  • Vineri, 18 Decembrie 2020
  • Internet
  • Publicat de
Creare site web pe o platforma gazduita saas Creare site web pe o platforma gazduita saas

În funcție de tipul de afacere, prezența în mediul online impune o serie de exigențe. Cum toate  afacerile, fie ele de dimensiuni mici sau mari, au nevoie de un site, soluția oferită de utilizarea platformelor de tip hosted, self service sau SaaS prezintă numeroase avantaje.

Ce sunt platformele pentru creare site de tip hosted, self service sau SaaS?

Acest tip de aplicații web sunt platforme realizate special și programate pentru a putea fi utilizate cu costuri cât mai mici, cumpărate sau personalizate de către cei care vor să simplifice procesul de creație, în regim de self-service și fără a face rabat de la calitatea livrabilelor. Aplicațiile SaaS sunt cunoscute și ca software bazat pe Web, software la cerere și software găzduit. Aceste tipuri de platforme sunt apreciate mai ales pentru simplitatea de a modifica și ajusta informație, care răspunde nevoilor specifice diverșilor utilizatori ce nu dispun de  cunoștințe de web design sau programare speciale. Informațiile disponibile pentru implementare și setări, accesul inclus la bănci de imagini și comunitățile mari ce oferă suport constituite în jurul lor, au contribuit mult la îmbunătățirea performanțelor. În tot acest proces se are în permanență în vedere ușurința de folosire și personalizare, dublată de exigența de a oferi vizitatorilor o experiență de navigare cât mai bună.Printre cele mai utilizate astfel de platforme pentru creare site web menționăm: Wix, Cloudpress, Zoho sites, Bitrix24 sites, Duda, Gator Website Builder, Squarespace, Carrd, Weebly, Strikingly, uCoz uKit, Simvoly, PageCloud, WordPress.com, BigCommerce, Shopify, etc.

Care sunt principalele avantaje ale platformelor pentru creare site de tip hosted, SaaS?

În funcție de tipul de platformă ales, de varianta achiziționată și de opțiunile disponibile, aceste platforme oferă numeroase avantaje beneficiarilor. Printre cele mai importante menționăm:- dispun de variante gratuite (ce acoperă nevoile de bază) și de opțiuni contra cost, putând opta forma cea mai avantajoasă financiar;- pentru a fi implementate nu este nevoie de cunoștințe tehnice avansate sau de cunoștințe de programare;- dispun de instrumente de instalare, dezvoltare și administrare simplu de folosit;- designul și funcționalitățile sunt la standarde actuale, moderne;- sunt îmbunătățite în permanență de dezvoltatori;- oferă soluții predefinite, complete, pentru multe tipuri de site-uri;- mentenanța platformei, back-up, asistența și securitatea sunt acoperite de furnizori și incluse în costul (lunar);- pot fi personalizate în limite largi;-  costurile (lunare, grupate de regula în pachete de servicii) sunt simplu de calculat, fiind predictibile pe termen mediu.

WordPress este cea mai utilizată platformă pentru a crea un website

Această platformă (chiar și în varianta gazduita – self hosted) se află de mult timp în fruntea clasamentului pentru cele mai populare, adaptabile, puternice, scalabile și ușor de folosit platforme web utilizate pentru a realiza un site. Ea este dezvoltată și oferită în regim open source pentru construcția de site-uri, oferind celor care o aleg, control deplin asupra întregului conținut. WordPress poate fi folosit pentru a construi orice tip de site. Menționăm ca exemple: site de prezentare, magazin online, forum, rețea socială, site personal, blog, etc.WordPress este pe departe numărul 1 în topul constructorilor de site-uri și în managementul de conținut pentru start-ups, afaceri mici, mijlocii și chiar mari, pentru bloggeri, dezvoltatori și designeri web.

Chiar daca bugetul este cea mai importantă componentă în decizia de alegere a unei solutii pentru web design, puteti gasi oferte convenabile si apela la o agentie digitala pentru crearea unui site pe o platforma gazduita saas.