Consumati aceste alimente pentru a va imbunatati starea de spirit

Consumati aceste alimente pentru a va imbunatati starea de spirit Consumati aceste alimente pentru a va imbunatati starea de spirit

Nu există nicio îndoială că mâncarea noastră ne poate afecta starea de spirit. Dar dieta poate ajuta împotriva depresiei? Nutriționiștii se confruntă cu această întrebare de mult timp și au ajuns la o concluzie clară. Am selectat 10 alimente care cu siguranță vă vor îmbunătăți starea de spirit.

Peşte

Peștele ne oferă acizi grași omega-3 esențiali și care promovează sănătatea. „Grăsimile bune” ajută în mod natural și în toamnă și iarnă să se simtă în formă. Anșoa, somonul și păstrăvul, de exemplu, au un conținut ridicat de acizi grași omega-3. Prin urmare, peștele ar trebui să fie în meniu cel puțin o dată pe săptămână. Pentru ca vegetarienii și veganii să nu aibă de-a face fără acizii grași importanți, pot fi consumate și semințe de chia, soia sau ulei de in. Aceste alimente sunt, de asemenea, pline de acizi grași omega-3.

Afine

Afinele nu numai că sunt delicioase, ci și ambalate cu vitamine și antioxidanți. O porție de 200 de grame de afine crude, de exemplu, acoperă 60% din cerința declarată oficial pentru vitamina C. Acestea conțin, de asemenea, flovonoide, o substanță naturală în alimente, despre care se spune că are un efect bun asupra abilităților cognitive umane.

Cereale integrale

Se știe că produsele din cereale integrale vă umplu mai mult decât produsele din făină albă și, de asemenea, conțin mai mulți nutrienți. Fibrele din cereale integrale reduc, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare și tulburări ale metabolismului grăsimilor. Când vine vorba de produse din cereale integrale, nu trebuie să vă gândiți doar la paste și pâine din cereale - bulgurul și quinoa sunt, de asemenea, cereale integrale și pline de vitamine, minerale și fibre.

Banana, Ananas

Dacă vrei să te simți fantastic, ar trebui să mănânci aceste fructe dulci. Sunt printre primii în alimentele care conțin serotonină. Hormonul fericirii oferă energie și îi pune pe oameni într-o dispoziție bună. Dacă vrei să faci ceva bun pentru inima ta, atunci ar trebui să te bucuri și de banane, ananas și prune - sunt bogate în potasiu și magneziu și astfel susțin inima și mușchii

Ciocolată

Cine nu iubește ciocolata? Dacă nu numai că vă bucurați de gustul delicios, dar doriți să vă simțiți mai fericiți în același timp, atunci ar trebui să alegeți în special ciocolata neagră. Conține multe molecule de feniletilamină, care sunt responsabile pentru formarea serotoninei. Hormonul fericirii asociat cu mulți falvonoizi este amestecul perfect pentru a vă ridica starea de spirit în vânt și vreme

Nuci

Mai ales nucile de Brazilia sunt un remediu natural pentru prevenirea depresiei. Piulița de Brazilia are trei substanțe nutritive care sunt deosebit de importante pentru sănătatea noastră mentală: seleniu, zinc și magneziu. Piulița conține multe oligoelemente, în special seleniu. Două-trei nuci de Brazilia pe zi sunt suficiente pentru a acoperi cerința dată. Așadar, nuca de Brazilia nu numai că are un gust bun, dar ne susține și sănătatea mintală, la care trebuie să acordăm o atenție deosebită, mai ales iarna.