Colecția de timbre a reginei Elisabeta este mai mult decât un hobby

Colecția de timbre a reginei Elisabeta este mai mult decât un hobby Colecția de timbre a reginei Elisabeta este mai mult decât un hobby

După cum se dovedește, Regina Regatului Unit și bunica ta au mai multe în comun decât credeai inițial. Poate că este un hobby generațional, adică colectarea de timbre.

La urma urmei, trebuie să recunoaștem că regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, a ajuns la vârsta majoră într-o perioadă în care scrisul scrisorilor era un mijloc important de comunicare. Există totuși ceva care îl separă pe monarh de ceilalți colegi de colecție de timbre. Pentru ea este mai mult decât un simplu hobby.

Colecția de timbre a Reginei este cunoscută și sub numele de  Colecția Regală Filatelică  și include articole care pot fi datate până în 1864. Se pare că este considerată una dintre cele mai bune colecții de timbre din lume.

Deși și-a dezvoltat obiceiul de a achiziționa singure timbre și a adăugat în mod semnificativ la colecție, Regina Elisabeta a venit de la o mulțime de obiecte de colecție de la monarhii care au condus înaintea ei.

Astfel, nu este de mirare că Majestatea Sa iubește să arate obiectele expuse șefilor de stat care o vizitează în casa ei de la Palatul Buckingham.

Un hobby care dă roade

Datorită valorii anumitor timbre, colecția este considerată a fi principalele active ale reginei. Cazul este un timbru mauritian care este estimat la peste 2 milioane de dolari.

De asemenea, merită menționat faptul că colecția îi aparține de fapt personal în locul coroanei. Aceasta înseamnă că poate, la fel ca conducătorii dinaintea ei, să le transmită ștampilele copiilor sau nepoților cândva.

Hobby-ul a fost, de asemenea, destul de profitabil pentru regină. A vândut câteva articole din colecție și continuă să investească și în rare, de mare valoare.

Cu doar câțiva ani în urmă, regina Elisabeta a cheltuit mai mult de 250.000 de dolari pentru a cumpăra un set de 1840 de 10  Penny Blacks , despre care se spune că este o descoperire unică

În timp ce cumpărarea de timbre unice poate deveni foarte scumpă, Majestatea Sa pare să știe cum să-și echilibreze bine cheltuielile. La urma urmei, ea și-a câștigat reputația de a fi un monarh frugal de-a lungul multor decenii pe tron.

Această strângere atunci când vine vorba de cheltuirea banilor este adesea atribuită reginei care crește în timpul unui război, ceea ce a făcut-o destul de disciplinată.

Din punct de vedere luminos, aceeași frugalitate a ajutat-o ​​să construiască o avere considerabilă de aproximativ 500 de milioane de dolari. Monarhia, în ansamblu, valorează 88 de miliarde de dolari.