Clasificarea președinților SUA după IQ-ul lor, partea I

Ulysses S. Grant – 130

Deși este nedrept să numim vreunul dintre președinți genii, toți erau totuși destul de inteligenți. Președintele „cel mai puțin inteligent”, Ulysses S. Grant a avut un IQ de 130, ceea ce este cu 15 puncte peste medie.

George W. Bush – 138,5

George W. Bush are reputația de a fi cel mai prost președinte din istoria SUA. Nu este complet în afara câmpului din stânga, deoarece nu era un orator public deosebit de priceput. Deși, el are al doilea cel mai scăzut IQ din această listă la 138,5. Totuși, luați în considerare că este puțin mai mare decât media.

James Monroe – 138,6

James Monroe a fost ultimul dintre Părinții Fondatori care a fost ales președinte. Și în comparație cu toți, IQ-ul lui era mult mai scăzut. Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, un IQ de 138,6, chiar dacă este al treilea cel mai mic scor din această listă, este considerată inteligență „foarte superioară”.

Andrew Johnson – 138,9

Andrew Johnson a fost președintele care i-a succedat lui Lincoln după asasinarea sa. Cu un IQ 138,9, el a încercat să restaureze statele secedate în Uniune. Cu toate acestea, deoarece nu a acordat protecție foștilor sclavi, acțiunile sale au fost criticate de Congres. Ca atare, el a fost primul președinte demis vreodată.

William Howard Taft – 139,5

Cu un IQ de 139,5, Taft poate fi destul de jos pe această listă, dar a avut și o carieră destul de reușită în politică. A fost președinte între 1909-1913, apoi a devenit șef al Curții Supreme între 1921-1930.

James Buchanan – 139,6

James Buchanan avea un IQ de 139,6. El a fost președintele care a deținut funcția în perioada premergătoare războiului civil. Mai târziu a fost succedat de un președinte mult mai inteligent și faimos.