Cele mai celebre citate de iubire pe care sa le spui persoanei iubite

Cele mai celebre citate de iubire pe care sa le spui persoanei iubite Cele mai celebre citate de iubire pe care sa le spui persoanei iubite

Doriti sa imbunatatiti modul in care va exprimati iubirea profunda pentru cineva pe care il iubiti cu drag?

Va rugam sa cititi mai jos citate si afirmatii despre dragoste intelepte si dragute din partea unor persoane celebre.

Scriitori si artisti care nu numai ca au inteles numeroasele semnificatii ale iubirii, dar au avut niste moduri foarte elocvente de a impartasi ceea ce este in inimile si in sufletul lor.

Exprimati cel mai bine ceea ce simtiti cu aceste citate profunde de dragoste, pe care le descoperiti aici: https://buybooks.ro/articol/citate-despre-iubire.

 1. Coboara uneori din ceruri pana in inimi fir subtire, tesut parca din razele soarelui si-ale inimii: e firul iubirii care ii face pe oameni ca pe acele papusi ce li se aseamana, sa para, o clipa, transfigurati (Jacinto Benavente)
 2. Dragostea este ceea ce se intampla unui barbat si unei femei care nu se cunosc (Somerset Maugham)
 3. Asta se intampla intotdeauna: ti se pare ca iubita seamana cu tot ceea ce ti se povesteste despre dragoste. Dar poate ca de data aceasta seamana intr-adevar (Mircea Eliade)
 4. Plangerea nr. 1 a unei femei in cadrul unei relatii este: "simt ca nu ma asculta nimeni. Pana si aceasta plangere este gresit interpretata de barbat (John Gray)
 5. Inainte de orice, dragostea este ascultare in tacere. A iubi inseamna a contempla [...] Va veni ora cand nu vei mai cere nimic. Nici buzele, nici zambetul, nici bratul dragastos, nici rasuflarea prezentei sale. Iti va fi de-ajuns ca ea doar sa existe (Antoine de Saint Exupery)
 6. Dragostea nu este un foc pe care-l inchidem in suflet; totul ne tradeaza, vocea, tacerea, privirea; iar flacarile neacoperite bine izbucnesc mai puternic (Jean Racine)
 7. Exista oare un abis prin care iubirea cu aripile ei puternice sa nu se poata strecura? (Ernst Theodor Amadeus Hoffmann)
 8. Amintirile pe care le avem unii despre altii, chiar in dragoste, nu sunt aceleasi (Marcel Proust)
 9. Iata aspiratia umana prin excelenta: setea de eternitate este ceea ce se numeste la oameni iubire; cine iubeste alta fiinta vrea sa se eternizeze in ea (Miguel de Unamuno)
 10. Reusita in dragoste inseamna mai mult decat a gasi omul potrivit. Inseamna a fi omul potrivit (Robert Browning)
 11. Inima are taine pe care nici o ratiune nu le patrunde (Guy de Maupassant)
 12. Iubirea, iubirea adevarata, este un mare dar al vietii, care nu pica la tot pasul, nu se repeta des, si mai ales nu se repeta la aceeasi intensitate, cu aceeasi profunzime, su aceeasi frumusete (Lucia Demetrius)
 13. In dragoste, victoria barbatului este fuga (Napoleon Bonaparte)
 14. Iubesti si ca sa nu fii singur, ca sa te insotesti. Dar iubind te indragostesti de altceva decat omul real si planar-trecut, prezent si viitor-pe care crezi ca-l ai prin gestul de cuprindere si insotire al dragostei (Ionel Teodoreanu)
 15. Daca nu te iubesti pe tine insuti, n-ai cum sa iubesti alti oameni (Robert Heinlein)
 16. In iubire nimeni nu-i mic. [...] Un fir de iarba devine punctul de sprijin al cedrului (Victor Hugo)
 17. Cred ca dragostea ne ridica in proprii nostri ochi. Si cat de mult ai vrea sa fii asa cum te vede celalalt! Ai dori, si chiar incerci, sa micsorezi distanta dintre ceea ce stii ca esti in realitate si ceea ce intuiesti ca vede in tine cel pe care-l iubesti (Octavian Paler)
 18. Asa e dragostea...Un joc, un joc stupid, murdar si masluit...Nu intri fara sa dai socoteala intr-un asemenea joc (Camil Petrescu)
 19. Nu conteaza cat daruiesti, ci cat de multa dragoste pui in ceea ce daruiesti (Maica Tereza)
 20. De ce iubim femeile? Pentru ca sunt femei, pentru ca nu sunt barbati, nici altceva. Pentru ca din ele-am iesit si-n ele ne-intoarcem, si mintea noastra se roteste mereu si mereu, numai in jurul lor (Mircea Cartarescu)
 21. Fericirea se naste din iubire, iar iubirea se naste chiar din inima omului (Don Miguel Ruiz)
 22. La temelia oricarei iubiri pasionale sta o iluzie generoasa, o greseala de judecata, o idee falsa pe care indragostitii si-o fac unul despre celalalt si fara de care n-ar fi cu putinta o dragoste oarba (Roger Martin du Gard)
 23. La inceput, dragostea este josnica fiindca pentru a se imbratisa trebuie sa fie doi straini si fiindca tocmai acest ingredient picant al noutatii ii stimuleaza (Ramon Gomez de la Serna)
 24. In iubire esti independent de timp ca si-n copilarie (Octavian Paler)
 25. In momentele cele mai sublime ale iubirii, ca si in cele mai adanci probleme ale moralei, trebuie sa ai in vedere doua prescriptii: sa nu minti niciodata si niciodata sa nu provoci dureri sufletesti (Paolo Mantegazza)
 26. Suferinta apare atunci cand asteptam ca ceilalti sa ne iubeasca in felul dorit de noi (Paulo Coelho)
 27. Atunci cand iubesti pe cineva, il iubesti asa cum este, nu asa cum ti-ai dori sa fie (Lev Tolstoi)
 28. Dragostea nu este altceva decat numele pentru dorinta si cautarea intregului (Aristophanes)
 29. Dragostea adevarata e ca o stafie, toti vorbesc despre ea, putini o vad cu adevarat (Francois de La Rochefoucauld)
 30. A iubi inseamna a trai prin inima, partea cea mai vie si mangaietoare a fiintei noastre (Jean Baptiste Henri Lacordaire)
 31. Omul nu poate spori iubirea din sine, pentru ca iubirea este esenta vietii insesi (Lev Tolstoi)
 32. Nu punem la incercare ceea ce iubim (Henry Millon de Montherlant)
 33. Acela care nu se iubeste pe sine insusi nu stapaneste nimic pe lumea asta (Giovanni Boccaccio)
 34. Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire nu e decat un mecanism uscat, scartaitor si sfasietor (Victor Hugo)
 35. Dragostea nu este doar un zambet, nu este doar o floare, dragostea este un suflet ranit si apoi vindecat de altul (Octavian Paler)
 36. Casatoria ca arca a lui Noe-Orice tineri care se casatoresc, el si ea, ar trebui sa intre in casatorie cu credinta ca din toata omenirea numai urmasii lor sunt destinati sa dea mai departe viata pe pamant-in eternitate (L. Blaga)
 37. Sunt oameni facuti ca sa iubeasca o singura data in viata lor, si altii facuti sa fie iubiti pentru totdeauna (Ionel Teodoreanu)

Uneori iti este dificil sa gasesti cuvinte potrivite, dar aceste citate de iubire te vor ajuta sa gasesti cuvintele perfecte pentru acea persoana speciala din viata ta.

Si, cu siguranta, se spune ca iubirea este un sentiment cu adevarat incredibil.

Este una dintre cele mai implinite experiente ale vietii.

Capacitatea de a avea o legatura afectuoasa si intima cu o alta persoana este unul dintre cele mai importante lucruri care exista in viata.